Kasvava Herttoniemi saa uuden päiväkodin

Uuden päiväkodin pihanäkymä. Kuva: AFKS Arkkitehdit.

Uusia asuntoja on tullut ja tulee erityisesti Herttoniemen yritysalueelle.

Yhteiskuntakiinteistösijoittaja Hemsön Helsingin kaupungin käyttöön rakennuttaman uuden päiväkodin rakennustyöt alkavat tammikuussa Herttoniemen ja Roihuvuoren rajalla Kirsikkapuiston kupeessa.

Abraham Wetterin tie 15:een nousevan päiväkodin rakentaminen alkaa maan louhimisella ja kaivutöillä.

– Rakennuksen perustukset ja elementtityöt valmistuvat kesällä, ja harjakorkeuden saavutamme ensi syksynä. Uusi päiväkoti avautuu kesällä 2025, kertoo rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta Hemsöltä.

Uuteen kaksikerroksiseen päiväkotiin tulee yhteensä noin 2 500 neliömetrin tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle.

Uusi rakennus korvaa Daghemmet Killingenin nykyiset, peruskorjauksen tarpeessa olevat tilat. Lisäksi alueelle saadaan kokonaan uusi 161-paikkainen päiväkoti suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

Hemsö on vuokrannut päiväkodin 25 vuoden sopimuksella Helsingin kaupungille.

Käyttäjänä on kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Viheriärannan mukaan uuden päiväkodin valmistuminen edistää Herttoniemen kehittymistä ja vastaa Helsingin kasvaneeseen varhaiskasvatuksen kysyntään.

– Herttoniemen asukasmäärä kasvaa voimakkaasti, kun yritysalueelle rakennetaan asuntoja. Uudelle päiväkodille on erittäin kova tarve, Viheriäranta sanoo.

Päiväkodin rakentamisesta vastaa NCC, ja päiväkodin visuaalisen ilmeen on luonut arkkitehtitoimisto AFKS Arkkitehdit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.