Uudistunut Hakaniemen kauppahalli keräsi kehuja

Näkymä kauppahallissa avajaispäivänä. Kuva: Jani Jakonen

Peruskorjattu Hakaniemen kauppahalli kuhisi väkeä avajaispäivänä 27. huhtikuuta. Uudistunutta hallia kiiteltiin vuolaasti niin paikan päällä kuin käynnin jälkeen sosiaalisessa mediassa.

– Hieno homma. Onnea kasvonsa pesseelle Hagiksen hallille, hehkutettiin Hakaniemen kauppahallin virallisella Facebooksivulla.

– Hieno halli. Tulen monesti uudestaan ostoksille, syömään ja kahville.

Peruskorjatun hallin viralliset avajaisjuhlallisuudet järjestetään äitienpäiväviikolla 11.–13. toukokuuta.

Remontin myötä Hakaniemen kauppahalli on saanut useita uutuuksia.

Esimerkiksi kauppahallin entiset sosiaalitilat kakkoskerroksessa on kunnostettu ravintola Kirsikan käyttöön. Se on tiedotteen mukaan Hakaniemen kauppahallin ensimmäinen myös iltaisin auki oleva ravintola.

Hallin sosiaalitilat siirtyivät remontin yhteydessä maanalle rakennettuun kokonaan uuteen kellarikerrokseen. Maanalle on rakennettu myös valtava hallin huoltopiha, jonka kautta kulkevat muun muassa tavarantoimitukset ja jätehuolto.

Avajaispäivänä hallin asiakkaat löysivät nopeasti tiensä myös kokonaan uuteen maanalaiseen kävelytunneliin, joka yhdistää Hakaniemen metroaseman ja Hakaniemen kauppahallin. Metroasemalta pääsee nyt kävelemään kuivin jaloin suoraan kauppahalliin.

Remontoidun kauppahallin kaikki uutuudet eivät olleet vielä toiminnassa avajaispäivänä. Hakaniemen peruskorjatun hallin uutta isoa terassia on valittu pyörittämään ravintolayrittäjä Pia Olanterä, ja terassiravintola avataan toukokuun aikana.

Terassiravintolan nimi on osuvasti Hagis.

Yhdessä myyntikojussa muisteltiin ”vanhaa” kauppahallia, eli hallia ennen remonttia. Yleisölle esitettiin videoita ”vanhasta” hallista. Kuva: Jani Jakonen
Sisäänkäynti uuteen yhdyskäytävään Hakaniemen metroaseman puoleisessa päädyssä. Kuva: Jani Jakonen
Ravintola Kirsikka ennen kauppahallin avajaisia. Kuva: Suvi Kesäläinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.