Uuden liikuntakeskuksen tulo Malmille on viivästynyt

Kuvituskuva

Helsingin kaupunginhallitus päätti 15. marraskuuta jatkaa alueen varaamista Malmin Longinojalta WasaGroup Oy:lle liikuntakeskuksen suunnittelua varten.

Kaupunginhallituksen aiempi alueen varauspäätös samalle yhtiölle on päättynyt kesäkuun 2021 lopussa. Uusi varauspäätös on voimassa kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Uuden varaushakemuksen mukaan liikuntakeskuksen suunnittelutyössä on edistytty vuoden 2021 aikana hyvin, mutta hanketta ovat viivästyttäneet koronapandemia sekä neuvottelut asemakaavoituksen ja tilojen käyttäjien kanssa.

– Hanketta on suunniteltu yhdessä Oy Helsingin Luisteluareenan kanssa, jonka on tarkoitus tulla jääurheilutilojen vuokralaiseksi, kerrottiin kaupunginhallituksen päätöksessä.

Malmin Longinojan liikuntakeskukseen on suunniteltu jääpallolle soveltuva täysimittainen katettu jääkenttä. Liikuntakeskus takaisi jääpallolle ympärivuotiset harjoitteluolosuhteet ja toisi lisää jääkapasiteettia myös taitoluistelijoille ja juniorijääkiekkoilijoille. Kaupungin tietojen mukaan keskukseen on tarkoitus rakentaa myös muita sisäliikuntatiloja ja kaupallista tilaa.

Liikuntakeskukselle varattu alue sijaitsee Ala-Malmilla Talttakujan varrella Tattariharjuntien, Pihlajamäentien ja Kehä I:n liittymän läheisyydessä. Viereisellä tontilla sijaitsee jäähalli.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.