Uimista Marjaniemen rannalla ei suositella – rantapelastajat silti paikalla

Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa. Kuva: Aleksi Poutanen

Helsingin kaupunki ei suosittele uimista Marjaniemen uimarannalla, mutta siitä huolimatta rannalla päivystävät rantapelastajat.

Helsingin ympäristöpalvelut suosittelee välttämään uimista Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla, jotka ovat näytetulosten perusteella luokiteltu huonoon uimavesiluokkaan.

Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin.

Kesän 2023 aikana uimista ei suositella Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla.

– Näiltä uimarannoilta otetuissa vesinäytteissä on ajoittain havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia. Marjaniemen uimarannalla on tehty laajalti riskinarviointeja ja selvityksiä yhteistyössä ympäristönseurannan kanssa, tiedotti kaupunki toukokuun 2023 lopussa.

– Kesällä 2022 tehtiin jatkuvatoiminen tryptofaanimittaus, joka kertoo muutoksista veden hygieenisessä laadussa. Mittauksien perusteella pystyttiin arvioimaan kuormituksen aiheutuvan jätevesivuodosta, joka todennäköisimmin laski alueelle läheisen Mustapuron kautta. Lisäksi sateet huuhtovat maassa olevia eläinperäisiä bakteereita puroihin ja ojiin.

Helsingin ympäristöpalvelut seuraa tehostetusti Ison Kallahden, Marjaniemen, Pikkukosken ja Rastilan uimarannan vedenlaatua myös kesän 2023 aikana.

Kaupungin tiedotteen mukaan Marjaniemen uimarannalla kuten monilla muillakin Helsingin julkisilla uimarannoilla päivystää rantapelastajia. Marjaniemen uimarannalla rantapäivystäjät ovat päivittäin kello 10-18.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.