TUNNIN KUVA on nykyaikaisesti hetikuva!

Kaikki meistä muistanevat ajan, jolloin Tunnin kuva tuli tunnetuksi mainoslauseesta ”Tunnin kuvasta saat kuvasi tunnissa!” Nykyaikana kuvat tulevat käytännössä heti. Valokuvat tarkoittavat ainakin Ateneuminkujan Tunnin kuvassa asiakkaiden puhelimista tulostettuja kuvia, jotka asiakas itse valitsee kätevällä asiakaspäätteellä.

Kyseessä on suurikokoinen DiLand-näyttölaite, johon asiakas liittää kännykkänsä, muistikorttinsa, muistitikkunsa tai esimerkiksi CD- tai DVD-levynsä, jopa sosiaalisen median profiilinsa. Yhteyden laitteeseen saa myös Bluetoothin avulla, ja tarjolla on vaihtoehtoja niin sanotuista tavallisista valokuvista kalentereihin. Iphonesta siirto käy langattomasti.

– Peruskymppikuvia tilataan eniten, kertoo liikkeen työntekijä Sanni Hirvonen.

Kymppikuvilla tarkoitetaan niitä 10x15cm kokoisia valokuvia, joita meillä jokaisella lienee valokuva-albumeissa. Erikoistuotteet, kuten esimerkiksi kalenterit ja kuvakirjat, saadaan ulos tunnin sisällä.

– Asiakas valitsee kaiken itse paperin laadusta lähtien. Laitteesta voidaan tulostaa useita eri kuvakokoja, ja niitä voidaan käsitellä tilauksen yhteydessä.

Kolme tulostinta laitteen yhteydessä takaavat sen, että ruuhkia ei laitteen suosiosta huolimatta pääse syntymään; tulostimet voivat tulostaa jopa 100 kuvaa vartissa.

Myös perinteisempää kuvaamista

Kevät on perinteisesti ylioppilaiden aikaa, eikä Tunnin kuvakaan tee tässä poikkeusta. Hirvonen kertoo, että ylioppilaskuvauksien lisäksi myös kesän juhlien yhteydessä otetut kuvat näkyvät asiakasmäärissä. Passikuvat ovat myös pysyneet tilatuimpien kuvien joukossa.

– Meiltä saa passikuvat ilman ajanvarausta niin, että lähetämme kuvan passi- ja henkilökorttihakemusta varten heti kuvanoton jälkeen poliisin lupahallinnon järjestelmään. Panostamme sääntöjen rajoissa normaalia enemmän asiakkaan ilmeeseen, Hirvonen kertoo.

– Tämän jälkeen asiakas saa kuvatunnuksen tekstiviestinä tai paperilla mukaan. Kuva myös säilyy kuuden kuukauden ajan poliisin lupahallinnon järjestelmässä, jonka aikana sitä voi käyttää muun muassa passin ja henkilökortin hakemiseen. Paperikuva taas käy useimpiin viisumeihin ja muun muassa ajokorttiin.

Passikuvien ja uusimpien teknologisten tuulahduksien lisäksi Tunnin kuvassa voi teettää kaikenlaisia kuvia Canvas-tauluihin ja mukeihin saakka. Valikoimista löytyy myös muun muassa vanhojen kuvien korjauspalvelu, joka hoidetaan kuvankäsittelyohjelmalla.

– Meiltä todella löytyy valokuvatuotteita joka lähtöön. Toivotamme kaikki asiakkaat tervetulleiksi liikkeeseemme! Tunnin kuvasta toivotetaan.

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.