Tekojääradan rakentaminen alkaa Ullanlinnassa

Havainnekuva uudesta tekojääradasta ja huoltorakennuksesta. Kuva: Huttunen-Lipasti Arkkitehdit / Koodikulma

Vaikka kylmästä talvesta ei vielä ole tietoakaan näin elokuun helteillä, valmistaudutaan Ullanlinnassa uuden luistinradan rakentamiseen.

Johanneksenpuiston kentällä alkaa elokuun lopussa tekojääradan rakennustyö.

– Koko nykyinen kenttäalue ja osa Johanneksenpuiston alueesta rajataan työmaaksi. Kenttä poistuu käytöstä lokakuussa 2022 ja avataan jälleen syksyllä 2023, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Johanneksenpuiston puistoalueelle rakennetaan tekojäärata kenttäputkistoineen, kuntoiluvälineitä sekä uusi huoltorakennus, jossa sijaitsevat myös pukuhuoneet sekä WC-tilat.

Kenttäalueen pinnat pyritään tekemään vuoden 2022 aikana, mutta huoltorakennuksen rakentaminen jatkuu kesään 2023 saakka.

– Rakentamisessa tehdään maansiirtoja, jotka voivat aiheuttaa jonkin verran haittaa työajoneuvoliikenteen ja pölyn vuoksi. Myös rakennuksen perustusten paaluttaminen aiheuttaa jonkin verran melua. Nämä työvaiheet tehdään suurimmaksi osaksi syksyn 2022 aikana.

Hankkeen valmistuttua Johanneksenkentän tekojääradalla ja huoltorakennuksessa otetaan käyttöön uudenlaisia energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja, jotka tukevat Helsingin hiilineutraalisuustavoitteita.

Esimerkiksi tekojääradan kylmätekniikan lauhdelämpö hyödynnetään huoltorakennuksen lämmityksessä, ja ylimääräinen lauhdelämpö syötetään Helenin kaukojäähdytysverkostoon.

– Erillisiä ulkopuolisia lauhdutinyksiköitä ei tarvita, minkä ansiosta järjestelmä on myös tavallista hiljaisempi, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.