Talviuintimahdollisuuksia lisätään Munkkiniemessä

Helsingissä on myös talviuintipaikkoja, joihin pääsee pulahtamaan kertamaksulla ilman jäsenyyttä. Kuva: Sasa Tkalcan / Kurkista / Helsinki Partners

Talviuinnin suosio on ollut viime vuosina tasaisessa nousussa. Helsingin kaupunki ja helsinkiläiset talviuintiseurat pyrkivät yhdessä vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Helsingissä on jo lähes 20 talviuintipaikkaa. Kaikki halukkaat eivät ole kuitenkaan saaneet itselleen talviuintipaikkaa tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin, koska monessa niissä jäsenmäärät ovat olleet täynnä. 

Helsingin kaupunki ei ylläpidä talviuintipaikkoja, mutta vuokraa ne talviuintiseuroille.

Tuleviksi talviuintikausiksi Helsingin kaupunki ja helsinkiläiset talviuintiseurat uudistavat vuokrasopimuksiaan siten, että yhä useammalla olisi mahdollisuus talviuintiharrastukseen, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Uudessa talviuintipaikkojen vuokrasopimuksessa talviuintimahdollisuuksia lisätään esimerkiksi sillä, että seurojen jäsenmäärää voi kasvattaa.

Kaupungin mukaan esimerkiksi Munkkiniemen Avantouimarit puolestaan järjestää kaikille halukkaille kertamaksullisia talviuinteja marraskuusta alkaen keskiviikkoisin kello 10–13 ja maanantaisin kello 16–20. Munkkiniemen kertamaksullisten talviuintien kertamaksu 5 euroa.

− Näiden uusien talviuintipaikkojen vuokrasopimusten myötä saamme mahdollistettua tämän harrastuksen vielä suuremmalle yleisölle. Talviuinti on koko ajan kasvattanut suosiotaan, mikä on näkynyt esimerkiksi kaupungin osallistuvan budjetoinnin, OmaStadin, lukuisissa talviuintiehdotuksissa, kertoo Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden tiimiesihenkilö Jukka Lundgren tiedotteessa.

– Olemme yhteistyössä seurojen kanssa miettineet monia ratkaisuja edistää helsinkiläisten talviuintimahdollisuuksia. Jäsenmäärien kasvattaminen ja kertamaksulliset uintikerrat ovat niistä konkreettisia esimerkkejä, Jukka Lundgren jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.