Sompasaaren päiväkotiin taideteos

Nathalie Lautenbacher: Leikin kulku, 2023. kuva: HAM / Sonja Hyytiäinen

Helsinkiläiset päiväkotien ja koulujen käyttäjät ovat saaneet vastavalmistuneisiin tiloihinsa uusia julkisen taiteen teoksia.

HAM Helsingin taidemuseo on kuratoinut teokset Sompasaaren päiväkotiin Nathalie Lautenbacherilta ja Tahvonlahden ala-asteelle Ville Mäkikoskelalta sekä Kati Rapialta.

Nathalie Lautenbacherin Sompasaaren päiväkodin moniosainen teos Leikin kulku koostuu keraamisista tiili- ja laattasommitelmista.

– Ne kuvastavat kaupunginosan historiaa Helsingin keskeisenä tavaraliikenteen solmukohtana, alueen tiilirakentamista ja rakennuksen toiminnan ydintä: leikkiä. Teoksen osat kertovat leikin erilaisista vaiheista: leikkiä edeltävä järjestely, uuden rakentaminen ja riemu, mahdollinen riita ja sotku sekä lopuksi sovinto, jossa asiat järjestyvät jälleen, kerrotaan HAM Helsingin taidemuseon tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Nathalie Lautenbacher on suomalais-ranskalainen keraamikko ja muotoilija. Omien käsityönä tuotettujen astiasarjojen lisäksi hän on suunnitellut esineistöä Arabialle ja Iittalalle ja työskennellyt myös Japanin keramiikkateollisuudessa. Lautenbacher on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja voittanut Vuoden nuori muotoilija -palkinnon Suomessa 2008.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.