Saksalainen tv-kanava kuvasi perheen arkea Kalasataman ”älykaupungissa”

Saksalainen ZDF-kanava kuvasi kesällä Helsingin Kalasatamassa asuvien Hahon ja Tynin perheiden elämää Plan B -televisiosarjaan.

Ohjelmassa kerrotaan, miten asukkaat hyödyntävät Kalasatamassa olevaa älykästä kaupunki-infrastruktuuria asumisessaan.

-Meidän jaksomme tulee ulos ZDF:n tv-kanavalta kymmenen kertaa 22. syyskuuta alkaen. Jakso on 30 minuuttia pitkä ja se kertoo älykkäästä asumisesta Kalasatamassa. Jaksossa kuvataan meidän arkeamme aamun heräämisestä ihan iltapalaan saakka, kertoo Henri Haho.

Hahon mukaan kuvauksissa keskityttiin tuomaan esille perheen normaalia arkea.

-Kuvauskohteita olivat Ekorentin yhteiskäyttöautot, alepafillarit, Kalasataman erilaiset yhteiskäyttötilat sekä IMU-jätejärjestelmä, jonka avulla roskat menevät paineilman avulla suoraan roska-astiasta jätteenkäsittelylaitokselle, Henri Haho jatkaa.

-Toimme esille kuvauksissa, kuinka meidän yrityksemmekin on hyötynyt näistä rakenteista. Olemme työskennelleet yhteiskäyttötiloissa ja jos auton tarvetta on ollut, niin alakerrassa on aina ollut Nissan Leaf napin painalluksen päässä, Haho kertoo.

-Meillä on Kalasatamassa kotisiivoukseen erikoistunut perheyritys.

Helsinki aloitti syksyllä 2013 Fiksu Kalasatama -hankkeen, jossa tavoitteena on tehdä Kalasatamasta älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, Helsingin Smart City -kaupunginosa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.