Saariravintola Kaivopuiston edustalla täyttää sata vuotta

Ravintola Särkänlinnan pääsalissa on muotoilija Paavo Tynellin 1940-luvulla suunnittelemat uniikit valaisimet.

Kaivopuiston lähellä, Särkän saarella sijaitseva Ravintola Särkänlinna täyttää tänä kesänä Suomen ravintolakulttuurin mittakaavassa kunnioitettavat sata vuotta.

Paikka, jossa ravintola toimii, on vielä sitäkin vanhempi.

Ravintolan tiedotteen mukaan kivirakennus on valmistunut 1750-luvulla.

Ravintola Särkänlinnan rakennus sijaitsee entisessä puolustuslinnoituksessa, jonka alkuperäisestä käyttötarkoituksesta kertovat tykkejä varten tehdyt pienet ikkuna-aukot ja kalteva lattia, joka helpotti aikanaan tykinkuulien vierittämistä.

Ravintolan sisustuksen suunnitteli funkkistyylistään tunnettu arkkitehti Oiva Kallio, ja salissa voi ihailla muotoilija Paavo Tynellin 1940-luvulla suunnittelemia uniikkeja valaisimia.

– Sisustus kunnioittaa ravintolan pitkää historiaa, eikä Suomessa ole toista miljööltään vastaavaa ravintolaa. Meille Olo Collectionissa on kunnia ja vastuu vaalia Särkän kulttuurihistoriallista ravintolaa, kertoo ravintolaa pyörittävän Olo Collection Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heinonen tiedotteessa.

– Ravintolabisneksessä on tällä hetkellä paljon vaihtuvuutta. Mielestäni on hienoa, että uudet ravintolat kehittävät Helsinkiä ravintolakaupunkina. Niiden rinnalla pitää kuitenkin olla myös pitkäikäisiä, pysyvyyttä ja ravintolakulttuuriamme edustavia paikkoja – sekä mantereella että saarilla, Heinonen jatkaa.

Ravintola Särkänlinnan piha Särkän saarella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.