Runsaasti uusia raitiovaunuja Helsinkiin

Uudet kaupunkiraitiovaunut korvaavat osamatalalattiaiset nivelvaunut. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy

Vanhat korkealattiaiset raitiovaunut, joissa on matalalattiainen väliosa keskellä, aiotaan korvata vähitellen uusilla raitiovaunuilla.

Kaupunkiliikenne Oy hankkii 30 uutta kaupunkiraitiovaunua ja 33 pikaraitiovaunua sekä näiden varaosat ja elinkaaren tuen 30 vuodeksi.

– Uudet kaupunkiraitiovaunut korvaavat kantakaupungin raitioliikenteessä käytössä olevat osamatalalattiaiset Valmetin valmistamat nivelvaunut, jotka on otettu käyttöön 1970- ja 80-luvuilla. Vanhojen raitiovaunujen teknistä elinkaarta ei ole enää kustannustehokasta eikä tarkoituksenmukaista jatkaa, yhtiö tiedottaa.

Uusilla raitiovaunuhankinnoilla varaudutaan myös tulevaan vuoromäärän ja linjastojen kasvuun sekä lisätään kantakaupungin raitiotieverkolla liikennöivän raitiovaunukaluston luotettavuutta, liikennöitävyyttä, turvallisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä.

– Ikääntyvä kalusto on herkempää vikaantumaan ja korjaustarpeet kustannuksineen tulevat yllättäen, Kaupunkiliikenne Oy mainitsee.

Raitiovaunuhankinnan osallistumishakemuspyyntö jätettiin loppuvuodesta 2023. Kaikki määräaikaan mennessä osallistumishakemuksen jättäneet vaunujen toimittajat valittiin neuvotteluihin.

Hankintaneuvottelut käydään alustavien tarjousten pohjalta syksyllä 2024 ja Kaupunkiliikenne Oy:n hallitus tekee toimittajavalinnan syksyllä 2025. Uudet raitiovaunut tulevat liikenteeseen vuosien 2027-2034 välillä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.