Pysäköintikieltoja käyttöön jalkakäytävien auraamisen helpottamiseksi

Lumet aurataan totuttuun tapaan niin sanotun hoitoluokituksen mukaisesti. Kuva: Roni Rekomaa

Helsinki on saanut talvisen lumipeitteen ja sen myötä katujen talvikunnossapito on käynnistetty.

Kaupungin mukaan useilla asuntokaduilla jalkakäytävien talvihoitoa helpottavat loppuvuodesta alkaen voimaan astuvat pysäköintimuutokset. Lisäksi sähköpotkulautojen pysäköintipaikkoja otetaan lumitilaksi kantakaupungissa.

Kaupunki muuttaa pysäköintiä noin 150 asuntokadulla talvisen jalankulun helpottamiseksi.

– Muutokset koskevat katuja, joilla kadunvarsipysäköinti vaikeuttaa merkittävästi jalkakäytävien auraamista ja liukkauden torjumista. Muutoksista keskusteltiin asukkaiden kanssa verkkotilaisuudessa helmikuussa 2023, ja päätöksiä on tehty tämän jälkeen, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Uudet pysäköintijärjestelyt tarkoittavat esimerkiksi pysäköintikieltoa jalkakäytävän puolella tai pysäköinnin siirtämistä jalkakäytävän vierestä kadun toiselle laidalle.

– Järjestelyllä parannetaan jalkakäytävien turvallisuutta ja käytettävyyttä erityisesti lumiseen aikaan, sillä niitä päästään nyt auraamaan esteettä. Etenkin kapeat jalkakäytävät päästiin aiemmin puhdistamaan lumesta vasta, kun pysäköidyt ajoneuvot oli siirretty pois aurauskaluston tieltä.

Lumelle saadaan paljon kaivattua lisätilaa sähköpotkulautojen pysäköintipaikoista.

Kaupungin tiedotteen mukaan 190 sähköpotkulautojen pysäköintipaikkaa toimii talvella lumitilana keskustassa ja eteläisessä kantakaupungissa, missä tarve tilalle on suurin.

– Suurin osa paikoista helpottaa erityisesti kiinteistönhaltijoita, joiden vastuulla on lumen poiskuljetus, mainitaan kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi tilavarauksia lumelle saatetaan tehdä tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan suunnitellusti kesken talven.

Talven aikana on myös tarkoitus kokeilla eri tekniikoilla toimivia lumen sulatuslaitteita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.