Pyörähdä muuallakin kuin Rinkelissä – Linnanmäen kesä on täynnä tanssia

Nostalgiset tanssikilpailut, rockabillyn ja fuskun opetusta sekä perinteisiä lavatansseja. Näistä on tehty Linnanmäen vauhdikas tanssikesä.

Linnanmäen ilmaiset yleisötanssit ovat löytäneet uudestaan oman sitoutuneen yleisönsä jivejalkojen ja tangotaitureiden keskuudessa. Torstai-iltaisin järjestettävissä yleisötansseissa taivutellaan kesän aikana mm. Eija Kantolan, Taikakuun, A. Aallon Rytmiorkesterin ja Joel Hallikaisen tahtiin perinteisissä lavatanssitunnelmissa.

– Tanssi-iltojen artistit ovat Suomen tanssikansan suosikkeja ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota näin monipuolisen kattauksen tanssimusiikkia tähän kesään. Tanssin ystäville on tarjolla laadukasta musiikkia ja iloista huvipuistotunnelmaa parhaimmillaan, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo.

Rokkimittelöt vanhaan tapaan

Linnanmäki täyttää 67 vuotta lauantaina 27.5. ja syntymäpäivän kunniaksi Rock’n’Roll Dance Club Comets järjestää Linnanmäellä nostalgiset tanssikilpailut – Rokkimittelöt! Jive-taisto eli jiven SM-kilpailut tanssittiin Linnanmäellä vuonna 1954. Tänä vuonna Linnanmäen tanssikilpailu on hurmaava ja hauska Rokkimittelöt, jossa tanssitaan rockabillya, fuskua ja boogie woogiea tai niiden suloista yhdistelmää, musiikista ja tanssijoista riippuen. Tanssikilpailun jälkeen ilta jatkuu yleisötanssilla klo 20.30 asti The Toreados -bändin mukaan.

– Linnanmäellä tullaan näkemään riehakasta ilottelua ja tanssin riemua improvisoiden ja hetkeen täysillä heittäytyen. Mukana on maailmallakin kiertäneitä kisakonkareita ja sellaisia, joille nämä ovat ensimmäiset kisat ikinä, erilaisilla taustoilla, junioreista senioreihin. Heitä yhdistää rakkaus tanssiin ja he haluavat jakaa tätä kipinää muillekin. Lämpimästi tervetuloa paikan päälle hurmaantumaan ja hurahtamaan valloittaviin rokkitansseihin, Rock’n’Roll Dance Club Cometsin tapahtumavastaava Emilia Reitamo toivottaa.

Kesän aikana Linnanmäellä pääsee tutustumaan tanssin saloihin myös fuskun ja rockabillyn opetustuokioissa. Ammattilaisten vetämien tanssituntien jälkeen on vuorossa vauhdikkaat perjantaitanssit rockin ja swingin pyörteissä.

Linnanmäen yleisötanssit 2017

to 8.6. klo 18 Hurma
pe 9.6. klo 18 rock- ja swingtansseja
to 15.6. klo 18 Tommi Soidinmäki & Vastakaiku
pe 16.6. klo 18 Fuskun opetusta ja yleisötanssit
to 22.6. klo 18 Jarkko Järvenpää & Helmenkalastajat
pe 23.6. klo 19 Juhannustanssit: Kaisa-Mari ja Foxpop
to 29.6. klo 18 Taikakuu
pe 30.6. klo 18 rockabillyn opetusta ja yleisötanssit
to 6.7. klo 18 Lemmenlautta
pe 7.7. klo 18 rock- ja swingtansseja
to 13.7. klo 18 Marita Taavitsainen & Tanssiorkesteri Koivu
pe 14.7. klo 18 rock- ja swingtansseja
to 20.7. klo 18 Antti Huovila & Roulette
pe 21.7. klo 18 rock- ja swingtansseja
to 27.7. klo 18 A. Aallon Rytmiorkesteri
pe 28.7. klo 18 rock- ja swingtansseja
to 3.8. klo 18 Marco Lundberg & Liekki
pe 4.8. klo 18 rockabillyn opetusta ja yleisötanssit
to 10.8. klo 18 Joel Hallikainen & Patajätkä
pe 11.8. klo 18 fuskun opetusta ja yleisötanssit
to 17.8. klo 18 Teemu Roivainen & Energia
to 24.8. klo 18 Teuvo Oinas & Kiintotähti
to 31.8. klo 18 Saija Tuupanen & eXmiehet

Kuvateksti: Rokkimittelöt Linnanmäellä. Kuva: Rock’n’Roll Dance Club Comets

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.