Poistotekstiilien keräys säilyy Herttoniemessä

HSY:n suosittu poistotekstiilin keräys saa jatkoa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kuva: HSY / MySome

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden HSY:n järjestämä kotitalouksien poistotekstiilien, kuten vanhojen vaatteiden ja lakanoiden, maksuton keräys jatkojalostukseen saa jatkoa pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi kauppakeskus Hertsissä Herttoniemessä oleva keräyspiste säilyy ja jatkaa toimintaansa myös vuonna 2023. Hertsissä HSY:n poistotekstiilien keräysrullakot sijaitsevat P2-sisääntuloaulassa. Siellä on neljä keräysrullakkoa.

HSY:n poistotekstiilien matalan kynnyksen keräyspaikat perustettiin tammikuussa 2022 pääasiassa joidenkin kauppakeskuksen tiloihin.

Poistotekstiilin keräyksellä pyritään pidentämään tekstiilien elinkaarta sekä vähentämään sekajätteen määrää. Risainenkin vaate tai kangas kelpaa jatkojalostukseen, kunhan se on puhdas, kuiva ja hajuton.

HSY:n poistotekstiilien muut keräyspisteet sijaitsevat kauppakeskus Kampissa, kauppakeskus Kaaressa, Kanneltalossa sekä Itäkeskuksen ja keskustan Stockmann-tavarataloissa. Lisäksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen Kyläsaareen perustetaan uusi keräyspaikka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.