Pikku-Finlandia pysyy Töölönlahdella vielä ainakin kaksi vuotta

Pikku-Finlandia siirtynee Tapulikaupunkiin medialukion lisätilaksi viimeistään syksyllä 2026. Rakennus on palvellut Finlandia-talon peruskorjauksen aikaisena väistötilana helmikuusta 2022 alkaen. Kuva: Laura Dove / Helsinki Partners

Pikku-Finlandia avattiin Finlandia-talon remontin aikaiseksi väistötilaksi helmikuussa 2022.

Näillä näkymin Pikku-Finlandia pysyy paikoillaan Töölönlahden alueella ainakin vielä vuodet 2024 ja 2025.

– Finlandia-talon peruskorjaus jatkuu vuodenvaihteeseen 2024–2025. Pikku-Finlandia säilyy Finlandia-talon käytössä vielä peruskorjauksen valmistumisen jälkeen vuoden 2025. Sen jälkeen kaupunki kaavailee rakennuksen siirtoa Tapulikaupunkiin, jossa se palvelisi Helsingin medialukion lisätilana syksystä 2026 alkaen, kerrotaan Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan tiedotteessa.

Ennen lopullista siirtopäätöstä tarkastellaan tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulua Finlandia-talon ja Töölönlahden alueen kehittämisen osalta.

Kaupunkiympäristön toimiala huomioi suunnittelussa muun muassa alueen tulevan palvelutarjonnan ja tapahtumallisuuden edistämisen näkökulman.

– Käynnistimme tänä vuonna Töölönlahden puiston konsepti- ja ideasuunnittelun. Tavoitteena on muodostaa alueelle tämän päivän tarpeisiin ja suunnitteluperiaatteisiin pohjautuva kokonaiskuva, visio ja kehityssuunta. Suunnitelman pääkohdat esitellään luonnoksessa helmikuun lopussa 2024, kertoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski tiedotteessa.

– Taloudellisuuteen perustuvan toteuttamisjärjestyksen ja kokonaiskustannusten määrittelyn osalta työ jatkuu kevään ajan. Suunnitelma toteutetaan vuorovaikutteisesti alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Tämän jälkeen alkaa Töölönlahden puiston puistosuunnitelman teko, mutta jo ennen laajempaa peruskorjausta tehdään parannuksia esimerkiksi lisäämällä kukkivaa kasvillisuutta ja istuttamalla puita.

Alueen tarkennetusta suunnitelmasta ja Pikku-Finlandian rakennuksen siirron tarkemmasta aikataulusta päätetään alkuvuodesta 2024.

Finlandia-talon tiedotteen mukaan Töölönlahden maamerkki Pikku-Finlandia on avautumisensa jälkeen lunastanut paikkansa yhtenä kaupungin ihastelluimmista tapahtumakeskuksista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.