Pasilaan kaavoitetaan 32-kerroksinen tornitalo

Keskitorni kiinnittyy osaksi Pasilan uutta ja vanhaa kaupunkirakennetta. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto JKMM, Haahtela-yhtiöt ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Pasilan tornialueen keskiosaan, pääradan ja Veturitien väliin suunnitellaan toimistokäyttöön tuleva tornitalo.

Helsingin kaupunki julkisti asemakaavoituksen aloitukseksi tornitalon osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Tornirakennus sijoittuu Pasilansillan, Veturitallien, Veturitien ja pääradan rajaamalle alueelle Veturitallinkujan pohjoispuolelle. Rakennukseen tulee toimisto- ja liiketiloja.

Alustavan suunnitelman mukaan rakennus muodostuu etelään suuntautuvasta tornista sekä tähän sulautuvasta, portaittain kohti pohjoista madaltuvasta ja Pasilansiltaan liittyvästä jalustaosasta. Rakennus on korkeudeltaan noin 135 metriä Veturitien tasosta, ja kerroksia sen korkeimmassa osassa on 32.

Asemakaavan muutos tornialueen keskiosalle laaditaan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittajan, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tekemän ehdotuksen perusteella.
Varman tornitalon asemakaava on osa laajempaa Pasilansillan eteläpuolelle kaavailtua tornitaloista koostuvaa, tiivistä asuin- ja työpaikka-aluetta.

Asemakaava- ja asemakaavan muutosalueessa on mukana myös Veturitallinkuja, osa rata-aluetta ja Veturitietä sekä Pasilansillan alapuolisia osia.

Veturitallinpihan suunnittelun lähtökohta on kantakaupungille tyypillinen rakennustiheys.

– Suunnittelussa huomioidaan alueen kulttuuriarvot sekä muun muassa tapahtumatoiminta ja kulttuuripalvelut. Veturitallinpihan suunnitteluperiaatteet tuodaan uudelleen kaupunkiympäristölautakuntaan päätettäväksi, kun naapurialueiden tulevaisuudesta on nykyistä enemmän tietoa, tiedotti Helsingin kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.