Paloheinän ja Pakilan bussilinja sai lisää vuoroja

kuvituskuva

Paloheinästä, Länsi-Pakilasta ja Maunulasta keskustaan liikennöivä bussilinja 63 (Kamppi – Paloheinä) on saanut lisää vuoroja 8. tammikuuta alkaen.

HSL:n mukaan linjan 63 lauantain ja sunnuntain vuoroväli on tihentynyt 20 minuutista 15 minuuttiin. Myös arkipäivien ruuhka-ajan liikennettä on tihennetty.

Maunulan seudulla myös bussilinjan 23 (Rautatientori-Pirkkola) liikennettä on lisätty. Muutokset ovat samantyyppiset kuin linjalla 63.

Liikenteen tihennykset ovat koskeneet lukuisia muitakin Helsingin seudun linjoja, kuten esimerkiksi 80, 82, 560, 600, 623 ja 625.

– Kyseessä on HSL:n ensimmäinen laaja investointi palvelun parantamiseen koronapandemian jälkeen. Joukkoliikenteen aikatauluihin ei ole tehty vastaavan kokoluokan kertaparannuksia koskaan aiemmin HSL:n historiassa. Käytämme kohdennettuihin palvelun parannuksiin yhteensä 6 miljoonaa euroa vuoden 2024 aikana, tiedotti HSL joulukuussa.

– Parannamme palvelua niillä linjoilla, joissa matkustajamäärien kasvupotentiaali on kaikkein suurinta. Parannukset kohdistuvat etenkin ilta- ja viikonloppuliikenteeseen ja uusille, kehittyville asuinalueille. Palveluparannusten lisäksi tavoittelemme lisää asiakkaita myös edullisemmilla lipuilla, kun kahden vyöhykkeen lippujen hinta laskee vuodenvaihteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.