Pakilassa osoitetaan mieltä kiusaamista vastaan

Sunnuntaina 22. lokakuuta järjestettävä Yhdessä kiusaamista vastaan -tapahtuma alkaa Paloheinän ja Pakilan läpi kulkevalla yhteisöllisellä kulkueella.

Kulkueen jälkeen tapahtuma huipentuu Pakilan koululle, jossa esiintyvät muun muassa rap-artistit Paleface, Signmark ja Dilemma, laulaja-lauluntekijät Leo Stillman ja Vera Wall.

Musiikki- ja puhe-esitysten lisäksi päivän aikana voi muun muassa uppoutua Koulukiusaamisen kasvot -näyttelyyn, osallistua yhteisölliseen taideteokseen tai käydä juttelemassa matalan kynnyksen kohtaamispaikalla.

Ajatus tapahtuman järjestämisestä sai kimmokkeen Ylen MOT-dokumentista Kiusaajien luvattu maa, jossa tapahtuman järjestäjien mukaan käsitellään Pakilassa sijaitsevassa koulussa tapahtunutta kiusaamistapausta.

Alueella asuva Kati Tammensola alkoi pohtia, miten asukkaita voisi herätellä kiusaamisen vakavuudesta ja samalla osoittaa lapsille ja nuorille, että ympärillä olevat aikuiset välittävät ja sitoutuvat puuttumaan asiaan.

Äkkiä tapahtuman suunnitteluun tarkoitetussa WhatsApp-ryhmässä oli yli 350 jäsentä.

– Tapahtumalla haluamme osoittaa alueen lapsille ja nuorille, että me aikuiset välitämme ja sitoudumme omalla esimerkillämme edistämään kunnioittavaa kohtaamista. Haluamme koota aikuiset yhteen ja todeta, miten tärkeää on olla yhtenä rintamana tämän äärellä. Kaikki ollaan samalla puolella. Tarvitaan sitä samaa mieletöntä yhteishenkeä, jolla tämä tapahtumakin on kasattu alueen aikuisten kanssa vapaaehtoisvoimin, Tammensola kertoo tiedotteessa.

Yhdessä kiusaamista vastaan -tapahtuman lisäksi järjestäjäryhmä on lähtenyt pohtimaan matalan kynnyksen malleja, joilla voidaan tehostaa kiusaamiseen puuttumista ja kunnioittavan kohtaamisen lisäämistä.

Tiedotteen mukaan Yhdessä kiusaamista vastaan -kulkue alkaa 22.10. kokoontumisella Paloheinän kirjastolla kello 13.30.

Tapahtuma on kaikille avoin, ja sen järjestävät alueen aikuiset vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman ilmeen on suunnitellut Laura Timantti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.