Pakilan asukkaista 66 prosenttia kuuluu kirkkoon

Näkymä Pakilassa, arkistokuva.

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu 66,5 prosenttia Pakilan seurakunnan alueen asukkaista.

Pakilan seurakunnan kirkkoonkuulumisprosentti on Helsingin kaikista seurakunnista korkein.

Helsingin kaikista asukkaista 49 prosenttia kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon, eli joko suomenkieliseen tai ruotsinkieliseen seurakuntaan. Jäsenmääränä se tarkoittaa 322 254 henkilöä. Tiedot ovat vuoden 2021 lopusta.

Vuoden 2021 aikana Helsingin seurakuntien jäsenmäärä väheni 2,1 prosenttia.

Seurakuntien jäsenmääriin vaikuttavat kasteet, kuolemat, kirkkoon liittymiset ja kirkosta eroamiset sekä kirkon jäsenten muuttoliike.

Helsingissä on 17 evankelis-luterilaista suomenkielistä seurakuntaa. Näissä seurakunnissa oli vuoden 2021 lopussa yhteensä 299 592 jäsentä.

– Seurakuntien jäsenmäärät ja jäsenprosentit kertovat myös Helsingin kansainvälistymisestä. Suomenkielisten seurakuntien alueella asuvien lukumäärään lasketaan henkilöt, joiden äidinkieli on suomi, saame tai jokin ei-pohjoismainen kieli. Tämä laskentamalli näkyy monien suomenkielisten seurakuntien jäsenprosentissa, tiedotti Kirkko Helsingissä.

Helsingin ruotsinkielisiin seurakuntiin kuului 31.12.2021 jäsenenä 22 660 helsinkiläistä. Kolmesta seurakunnasta korkein kirkkoonkuulumisprosentti, 66 prosenttia, on itäisen Helsingin Matteuksessa (Matteus församling). Ruotsinkielisten seurakuntien alueella asuvaksi väestöksi lasketaan ne helsinkiläiset, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia, norjaa, tanskaa tai islantia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.