Oulunkylän hylätylle varikkoalueelle versoaa asuintaloja

”Tähän kasvaa Ogelin Verso” lukee pitkässä vihreässä mainosbanderollissa, joka on kiinnitetty aution varikkoalueen aitaan Oulunkylän Veräjämäessä.

Entisellä varikkolueella on tyhjiä varastokontteja, isoja kivikasoja ja ränsistynyttä verkkoaitaa. Paikassa on aikoinaan sijainnut VR:n rautatiealue, sillä Viikin ja Herttoniemen junarata erkani pääradasta tässä kohdin.

Helsingin kaupunki on laatinut alueella asemakaavan muutosehdotuksen, jonka kaupunginhallitus on osaltaan hyväksynyt ja joka on seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyssä. Kaaavamuutos mahdollistaa paitsi Raide-Jokerin rakentamisen Maaherrantielle niin myös uusien asuintalojen rakentamisen tälle varikkoalueelle, josta Helsingin rakennusvirasto on käyttänyt epävirallista nimitystä Kestipuisto.

-Maaherrantien mutkan ja pääradan väliselle alueelle kaavaratkaisu mahdollistaa 10 150 kerrosneliömetriä uutta asuntokerrosalaa. Asukasmäärän lisäys on noin 250, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Kuka mainosplakaatin on ripustanut? Sen takana on rakennusyhtiö Rakennusteho Oy, joka on lähtöisin Oulusta. Oululaisyritys siis rakennuttaa kohta asuntoja Oulunkylään.

Banderollin lisäksi verkkoaidassa on tiedote, jossa kerrotaan, että ”aloitamme rakennusten purkamisen kun saamme purkuluvan”.

Lähiympäristön asukkaat eivät ole nousseet vastustamaan asuntojen rakentamista Kestipuiston varikkoalueelle, toisin kuin muualla Oulunkylän seudulla. Esimerkiksi Käskynhaltijantien ympäristön tiivistäminen uusilla asuintaloilla on saanut osan alueen asukkaista takajaloilleen.

Helsingin kaupunki pyrkii etsimään uusia asuntojen rakentamismahdollisuuksia kaikkialla Oulunkylässä, sillä kaupunginosan halki kulkee lähivuosina pikaraitiotie Raide-Jokeri.

Jani Jakonen