Oranssit haitaribussit luvassa Vuosaareen

Kuvituskuva. Kuvassa on Nobina Oy:n sähkönivelbussi, ei HSL:n kilpailutuksen nyt voittaneen Helsingin Bussiliikenne Oy:n linja-auto.

Vuosaaressa tärkeällä runkobussilinjalla 560 alkaa näkyä sähkönivelbusseja elokuusta 2024 alkaen.

Helsingin Bussiliikenne Oy ja Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy ovat voittaneet HSL:n kilpailussa, jossa olivat mukana runkobussilinja 560 sekä Siuntion linjoja.

Linjojen kalusto uusiutuu ja runkolinjaa 560 ajetaan tulevaisuudessa sähköisillä nivelbusseilla.

Helsingin Bussiliikenne Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailussa runkolinjan 560 Helsingin Rastilan metroasemalta Vantaan Myyrmäkeen.

Runkolinja 560 kulkee Itä-Helsingissä muun muassa Meri-Rastilan, Kallahden, Keski-Vuosaaren, Mellunmäen ja Kontulan kautta. Pohjois-Helsingin alueella 560 liikennöi Malmin ja Paloheinän kautta ja Länsi-Helsingissä Kuninkaantammen kautta.

Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy voitti samalla kilpailussa 11 Siuntion bussilinjaa.

Uusien sopimuksien mukainen liikenne käynnistyy Siuntiossa elokuussa 2023 ja runkolinjalla 560 elokuussa 2024.

– Kaikkien kilpailussa mukana olleiden linjojen kalusto uudistuu sopimuskauden alkaessa. Helsingin Bussiliikenne Oy ajaa runkolinjaa 560 sähkökäyttöisillä nivelbusseilla. Linjalle tulee kaiken kaikkiaan 16 sähköbussia, tiedotti HSL.

Taksikuljetus Harri Vuolle Oy ajaa Siuntion linjoja kaksiakselisilla autoilla sekä pienkalustobusseilla. Bussien käyttövoimana on diesel, mutta autot täyttävät päästönormin Euro-6 vaatimukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.