OmaStadi-äänestys huipentuu Kaakkois-Helsingissä

0
69
Kartalla näkyvät kaakkoisen suurpiirin ehdotusten karkeat sijainnit. Iso neliö sisältää useita alueellisia ehdotuksia. Kartta: Helsingin kaupunki/Sitowise.

Helsingin kaupungin osallistuva budjetointi OmaStadi huipentuu lokakuun loppupuolella, kun selviää, mitkä kaupunkilaisten ehdotukset toteutetaan.

Äänestysaikaa on jäljellä torstaihin 28.10. kello 20 saakka. Lehden painoon mennessä jo lähes 19 000 kaupunkilaista oli äänestänyt. Äänioikeutettuja ovat kaikki vähintään 12 tänä vuonna täyttävät helsinkiläiset.

Kaakkoisen suurpiirin ehdotuksien toteuttamiseen on varattu 588 000 euroa.

Mukana tässä vaiheessa on 21 ehdotusta, joiden joukossa jokaiselle jotain: niin koululaisille kuin senioreille, ulkoilijoille ja kulttuurin ystäville.

Oman alueensa lisäksi kaikki saavat äänestää Helsingin yhteisistä 118 ehdotuksesta. Äänestys tapahtuu sähköisesti valitsemalla niin monta ehdotusta kuin äänestyskoriin mahtuu.

– Osallistuva budjetointi on suoraa demokratiaa, jossa äänestystulos määrää, mitkä ehdotukset toteutetaan. Tilanne näyttää hyvin tasaiselta, joten jokaisen ääni voi olla ratkaiseva, sanoo kaakkoisen suurpiirin stadiluotsi Pauli Saloranta Helsingin kaupungilta.

Pauli Saloranta arvostaa kaupunkilaisten aktiivisuutta OmaStadissa.

– Ehdotuksia tehtiin tällä kierroksella ennätysmäärä. Myös ehdottajien aktiivisuus kampanjoida ehdotusten puolesta on todella ihailtavaa. Tämä on hyvää julkista arvokeskustelua: asiallista argumentointia, mihin kaupungin rahoja tulisi käyttää.

OmaStadissa voi äänestää omalta koneelta tai puhelimelta käyttämällä pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai koululaisten Wilma-tunnuksia. Ilman näitäkin voi äänestää palvelupisteillä, joiden tiedot löytyvät verkkosivuilta omastadi.hel.fi.

Ehdotukset ja äänestys löytyvät niin ikään osoitteesta omastadi.hel.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.