Messukeskus täyttyy eläimellisestä menosta

Tulevana viikonloppuna Messukeskuksessa on odotettavissa tassujen töminää ja häntien viuhunaa, kun Lemmikkimessut järjestetään osana Meidän viikonloppua lauantaina ja sunnuntaina 12.–13.11. Lemmikkimessuilla voi paitsi tutustua uusiin eläinlajeihin ja -rotuihin, myös kuunnella hyödyllisiä tietoiskuja ja seurata hauskoja ohjelmanumeroita.

Lemmikkimessujen kaksi päivää ovat tulvillaan ohjelmaa. Kahdella lavalla kerrotaan muun muassa siilistä lemmikkinä, opitaan ymmärtämään lemmikkikilpikonnien ja käärmeiden hyvinvointia, sisustetaan nanoakvaariota, tarkastellaan Suuren Kissatutkimuksen tuloksia, tunnistetaan ja hoidetaan koirien nivelvaivoja ja opitaan kissojen elekieltä ja viestintää. Monipuolisten ohjelmanumeroiden lisäksi messuilla on esillä runsaasti erilaisia kissa- ja koirarotuja sekä muita lemmikkejä.

Stadin Superkoira, Dogbic ja koirien muotinäytös

Koirien ystäville Lemmikkimessuilla on paljon erilaista tekemistä ja nähtävää. Messuilla kisaillaan muun muassa Stadin Superkoiran tittelistä, kun koirat ottavat toisistaan mittaa neljässä eri lajissa Koirakoulu Kompassin järjestämässä kilpailussa. Lauantaina tutustutaan, kuinka koira ja omistaja voivat liikkua yhdessä uudella tavalla, kun Dogbic® -lajin kehittäjät Meri Satama ja kääpiösnautseri Urho opastavat lajin pariin. Sekä lauantaina että sunnuntaina nähdään myös HelsiTar-muotinäytökset. Helsitar suunnittelee ja valmistaa koirille ja koiraihmisille suunnattuja vaatteita. Muotinäytös esittelee näitä tuotteita hauskalla tavalla, ja koirat pääsevät samalla esittämään myös muutamia temppuja ja lajeja. Näytöksen alussa dalmatiankoira Pippa esittää pätkän koiratanssia.

Estekaneja ja kissojen temppukoulu

Ohjelmaa on toki myös muille kuin koirille ja koiraihmisille. Suomen Estekanit ry:n osastolla järjestettävässä kilpailussa kanit pomppivat esteiden yli kolmessa eri kilpailuluokassa. Lemmikkilavalla on esittelyssä myös kissojen temppukoulu.

Sunnuntaina kuullaan mielenkiintoista asiaa kadonneiden lemmikkien etsintään erikoistuneen Etsijäkoiran työstä. Eläinsuojelun näkökulmasta puheenvuoron messuilla käyttävät HESY ja Kuono ry. Tämän vuoden uutuutena messuilla on mukana myös Sympaatin lemmikkiklinikka, jossa voi käydä juttelemassa asiantuntijalääkäreiden kanssa lemmikin terveyteen liittyvistä asioista ja kuunnella mielenkiintoisia tietoiskuja.

Lemmikkimessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–13.11.2016 osana Meidän viikonloppu -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat myös ELMA maaseutumessut, Metsämessut, uudet 55plus-messut, Kädentaitotapahtuma ja OutletExpo.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy nettisivuilta www.meidanviikonloppu.fi.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.