Maunulan keskustan uudistus on valmis – Juottovasikat palaavat

Mitä kummallisia pressuilla peitettyjä muhkuraisia esineitä on Maunulan uudella aukiolla?

Maunulaan Pakilantien varteen on valmistunut uusia kerrostaloja, joiden edustalla on niin ikään uusi katukivetty aukio. Pressujen alla paljastamistaan odottaa kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän ympäristötaideteos Aamulla. Se tunnetaan myös nimellä Juottovasikat.

Teos on ollut Maunulassa aiemminkin, sillä se siirrettiin tilapäisesti pois alueelta Helsingin kaupungin taidemuseon varastoon. Evakon syynä olivat Maunulan keskustan laajamittaiset uudistustyöt.

Aamulla / Juottovasikat palautetaan nyt takaisin Maunulaan Suonotkontien eteläpään uudelle aukiolle. Paikka on suurin piirtein sama, jossa teos oli ennen sen siirtämistä pois.

-Veistos on pronssia ja se on Miina Äkkijyrkän varhaisemmille lehmäveistoksille ominaisesti realistinen perustuessaan tarkkaan luonnon havainnointiin ja lehmien tuntemukseen, luonnehditaan teosta kaupungin taidemuseon nettisivulla.

Maunulan keskustan uudistushanke on nyt muutenkin kokonaan valmistunut pieniä katutöitä lukuunottamatta.

Mittava uudistus alkoi uuden S-marketin liikekeskuksen rakentamisella vuonna 2013, eteni vanhan 60-luvun ostoskeskuksen purkamiseen ja neljän asuinkerrostalon rakentamiseen. Lisäksi vajaa kaksi vuotta sitten valmistui Maunula-talo kirjastoineen ja nuorisotiloineen. Pakilantien katujärjestelyjäkin on uusittu ja runkolinjan 550 bussipysäkin viereen on tehty polkupyörätelineet.

Uusien asuinkerrostalojen katutasoon on valmistunut useita liikehuoneistoja, joista ainakin yhteen näyttäisi tulevan kaupallisia palveluja, nimittäin ruokaravintola.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.