Töölön Urheilulehdon ympäristön katuja peruskorjataan

Reijolankatu, Nordenskiöldinkatu välillä Urheilukatu–Pohjoinen Stadiontie ja Urheilukatu välillä Reijolankatu–Nordenskiöldinkatu peruskorjataan vuosina 2017–2018. Peruskorjauksessa uusitaan kunnallistekniikkaa ja muutetaan liikennejärjestelyjä. Reijolankadulle rakennetaan raitiotiekiskot ja yksisuuntaiset pyörätiet.

Reijolankadun bussipysäkit poistetaan. Nordenskiöldinkadulla uusitaan ja korotetaan raitiotiekiskot sekä rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Urheilukadun itäreunalla pyöräliikenteen ja jalankulun erottelua parannetaan sekä rakennetaan erotuskaista ajoradan ja pyörätien väliin. Mannerheimintien ja Reijolankadun risteyksessä uusitaan jalankulun ja pyöräliikenteen järjestelyjä.

Uudistuksessa Reijolankadulle rakennetaan uusi hulevesiviemäri ja kaukolämpöputket saneerataan. Nordenskiöldinkadulle rakennetaan uusi vesijohto ja uudet kaukojäähdytysputket. Urheilukadulla saneerataan osa kaukolämpölinjasta. Myös Mannerheimintien ja Reijolankadun risteyksessä uusitaan kunnallistekniikkaa. Kaikilla kaduilla uusitaan maanalaisia kaapeleita.

Monen eri työn sisällyttäminen samaan rakennusurakkaan on kustannustehokas ja kaupunkilaisia vähiten häiritsevä ratkaisu.

Raitioliikenteen järjestelyt parantavat poikittaisia yhteyksiä ja lisäävät raitioliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Yksisuuntaiset pyörätiet sekä jalankulun ja pyöräliikenteen erottelu parantavat molempien kulkumuotojen turvallisuutta ja sujuvoittavat pyöräliikennettä. Liikenteelle tehdään lisää tilaa siirtämällä Reijolankadun tukimuuria kohti Laakson sairaala-aluetta.

Katuremontin yhteydessä parannetaan Urheilulehdon puistoalueen puiden kasvuoloja. Kolme huonokuntoista puuta korvataan suurikokoisilla taimilla.

Rakennustyöt pyritään aloittamaan toukokuussa 2017. Reijolankadun raitiovaunuliikenteen on määrä alkaa vuoden 2017 aikana. Kaikki urakka-alueen työt valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä.

Liikkuminen alueella

Rakennustyöt vaikuttavat merkittävästi alueella liikkumiseen. Eri työvaiheissa autokaistoja sulkemaan liikenteeltä siten, että pääkaduilla liikenne kulkee kuitenkin molempiin suuntiin. Bussipysäkkejä joudutaan väliaikaisesti siirtämään tai poistamaan käytöstä. Myös raitioliikenteelle tulee häiriöitä. Liikennettä eniten haittaavat työt pyritään tekemään hiljaisen liikenteen aikaan.

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuteen, reittimuutoksiin ja selkeään opastukseen kiinnitetään rakennustöiden aikana erityistä huomiota. Reittien ja liikennejärjestelyiden muutoksista kerrotaan etukäteen kaupungin verkkosivuilla ja tiedotusvälineissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.