Tapulikaupungin liikuntahallihanke etenee

Tapulikaupungin liikuntapuistoon suunniteltuun liikuntahalliin on tulossa kaksi salibandykenttää ja tiloissa on lisäksi mahdollista harrastaa muun muassa futsalia, lentopalloa, voimistelua ja tanssia.

Halliin on suunniteltu myös asiakaspalvelu- ja kahviotilat ja sen kerrosala on noin 3 890 neliömeriä. Rakennustyöt on määrä aloittaa syyskuussa 2020. Kokonaiskustannuksiltaan noin 3,9 miljoonan euron hintainen halli valmistuu tulevan vuoden toukokuussa.

Kaupunginhallitus myönsi Tapulin Liikuntakeskus Oy:lle noin 1,5 miljoonan euron lainan liikuntahallin rahoittamiseksi.

Kaupungin lainan lisäksi Tapulin Liikuntakeskus hakee hanketta varten 750 000 euron investointiavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja rahoittaa sitä 1,2 miljoonan euron pankkilainalla sekä 400 000 euron omalla pääomalla.

Liikuntahallin pääasiallisia käyttäjiä tulevat olemaan paikalliset urheiluseurat ja yksittäiset harrastajat sekä koulut.

Jalkapallokentälle tulossa uusi tekonurmi

Kaupunginhallitus hyväksyi myös jatkoa maa-alueen vuokraamiseen Tapulikaupungista. Mosan jalkapallokenttä Oy haluaa pidentää voimassaolevaa vuokrasopimustaan voidakseen hakea aluehallintovirastolta investointiavustusta tekonurmipintaisen jalkapallokentän uusimiseen. Avustuksen saamisen ehtona on vähintään 15 vuoden sopimus maa-alueen hallinnasta. Uusi pitkäaikainen vuokrasopimus korvaa nyt voimassa olevan sopimuksen.