Lux Helsinki 2023 näkyy Suvilahdessa

Romain Tardyn The Great Indecision Council -teos Turnhoutin Uit het Donker IV -tapahtumassa 2022. Kuva: Romain Tardy.

Valotaidefestivaali Lux Helsinki levittäytyy 4.-8. tammikuuta 2023 Helsingin keskustan lisäksi myös Ruoholahteen ja Kalasataman Suvilahteen.

Tutut rakennukset ja tilat muuttuvat taas ainutkertaiksi taideteoksiksi, kun Lux Helsinki luo kaupunkiin valotaiteella taianomaisen tunnelman. Kolme teoskokonaisuutta on koettavissa maksutta keskustassa, Ruoholahdessa ja Suvilahdessa 4.–8.1.2023 kello 17–22.

Suvilahden teoskokonaisuus levittäytyy ulkotilojen lisäksi myös Kattilahalliin ja kaasukelloon.

Suvilahden kentällä nähdään ranskalaisen Romain Tardyn The Great Indecision Council, joka kääntää reaaliajassa Googlessa yleisimmin käytetyt hakutermit audiovisuaalisiksi signaaleiksi ja kutsuu yleisön hypnoottisen installaation sisään.

Tardy on tehnyt VJ:nä toimiessaan yhteistyötä esimerkiksi Jay-Z:n ja Flying Lotuksen kanssa. Kattilahalliin kohoaa maailmankuulun italialaisen valotaiteilijan Massimo Ubertin arkkitehtooninen Domus Aurea, eli kultainen talo, joka saa maailmanensi-iltansa Lux Helsingissä.

Lux Helsingin 2023 teemana toimii muutos, joka näkyy taiteellisen sisällön lisäksi myös toteutuksessa, kun yksi reitti muuttuu useaksi teoskokonaisuudeksi.

Näin taiteen kokemiselle jää enemmän tilaa. Ohjelma on kuitenkin suunniteltu niin, että kaikki teoskokonaisuudet voi halutessaan kiertää yhden illan aikana.

Lux Helsingin taiteellinen johtaja Juha Rouhikoski iloitsee siitä, että korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta voi nauttia nyt väljemmin omaan tahtiin.

– Parasta valotaiteessa on se, että jokainen kokee valon ja valoteokset omalla tavallaan – ajatus ja katse kääntyvät usein katsojaan itseensä. Valo puhuu kaikkia kieliä. Pysähdy, katso, kuuntele ja anna valotaiteen vallata mielesi sekä maailmasi, Juha Rouhikoski kertoo tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.