Leikkipuisto Sepän työmaa käynnistyy Tehtaanpuistossa

Uusi leikkipuistorakennus pihan puolelta ja päädyistä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Punavuoressa sijaitseva leikkipuisto Seppä saa uuden leikkipuistorakennuksen.

Leikkipuisto Sepän uuden rakennuksen rakentaminen on alkanut valmistelevilla töillä Punavuoressa.

Leikkipuisto Sepälle rakennetaan uusi yksikerroksinen rakennus, joka korvaa nykyisen leikkipuistorakennuksen. Nykyisen rakennuksen purkaminen pyritään aloittamaan ennen vuodenvaihdetta.

Nykyisen rakennuksen purkaminen osoitteessa Sepänkatu 2 aloitetaan, kun tarpeelliset tekniset selvitykset on hyväksytty. Uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2023.

– Työmaan aikana leikkipuisto Seppä järjestää aamupäivisin pikkulapsiperheiden toimintaa leikkipuiston ulkoalueella ja koululaisten iltapäivätoimintaa Tehtaankadun ala-asteen tiloissa, tiedotti Helsingin kaupunki.

Työmaalle pystytetään aluksi työmaa-aita, pihalla vaihdetaan pieni määrä maa-ainesta sekä poistetaan kasvillisuutta.

Samalla valmistellaan tarvittavia kulkuväyliä sekä suojataan puita. Suurin osa leikkipihasta jää asiakkaiden käyttöön.

– Työmaaliikenne on vilkkainta hankkeen alkuvaiheessa, kun työmaalla tehdään purkua sekä maaperän kunnostus- ja pohjarakennustöitä, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Tehtaanpuisto on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, mikä on pyritty huomioimaan rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Rakennuksen puujulkisivut ja vesikatto toteutetaan paikalla rakentaen, jotta rakennus olisi kaupunkikuvallisesti riittävän korkeatasoinen.

Leikkipuiston piha on tarkoitus uudistaa myöhemmin, arviolta vuoden 2024 aikana. Tuolloin muun muassa uudistetaan leikkivälineet, aita ja kalusteet. Myös pihan suunnittelussa on kaupungin mukaan huomioitu arvokas ympäristö. Leikkipuiston pihan rakentamisen aloituksesta tiedotetaan erikseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.