Länsi-Helsingin ajankohtaisia suunnitelmia puitiin asukasillassa

Haagan liikenneympyrää

Esimerkiksi Haagan, Kannelmäen ja Pitäjänmäen ajankohtaiset suunnitelmat olivat esillä asukkaille suunnatussa verkkoillassa.

Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuus herätti kiinnostusta Länsi-Helsingin asukkaissa 30. maaliskuuta 2022.

Helsingin kaupungin mukaan sen järjestämää tilaisuutta seurasi parhaimmillaan 280 kaupunkilaista. Chattiin tuli tilaisuuden aikana 240 kommenttia ja kysymystä.

Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuudessa kaupungin työntekijät esittelivät Länsi-Helsingin ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita.

– Tilaisuuden aiheita olivat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Kuulimme myös tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista Länsi-Helsingissä, kerrotaan kaupungin verkkosivulla.

Tilaisuudesta laaditun yhteenvedon mukaan osallistujat esittivät kysymyksiä ja kommentteja monipuolisesti. Esille nousivat muun muassa läntisen bulevardikaupungin eli Huopalahdentien ja Vihdintien kaupunkibulevardin suunnittelu sekä Riistavuoren ja muiden lähistön viheralueiden kohtalo.

Etelä-Haagassa asukkaita askarruttivat myös muun muassa Steniuksenkentän tilanne, Haaganpuiston säilyminen sekä uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelu Haagan liikenneympyrän viereen.

Pitäjänmäen alueella asukkaita kiinnosti esimerkiksi se, aiotaanko koirapuistojen määrää lisätä Pitäjänmäen Strömbergin alueella. Lisäksi toivottiin Strömberginpuiston vesiputouksen valaisemista led-valoilla. Tilaisuuden chatissa kysyttiin myös, minkälaisia suunnitelmia Valimon rautatieasemalle on ja milloin suunnitelmat toteutuvat.

Malminkartanossa asukkaita huolestuttivat erityisesti Kartanonmetsän rakentamissuunnitelmat.

Kannelmäkeen liittyen tilaisuuden chatissa tiedusteltiin, onko kauppakeskus Kaaren ympäristöön tulossa muuta rakentamista kuin vuokravarastorakennus ja onko Halsuantien asuinrakennus toteutumassa. Kaupungin edustaja vastasi, että Kaaren ympäristössä ei ole muita aktiivisia suunnitteluhankkeita, eikä Halsuantien kaavaehdotus ole edennyt.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.