Laajasalo saa syöttöliikenteen sekä raitiovaunuun että metroon

Tältä näyttää havainnekuvan mukaan Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne. Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Arcitechts

Raitiotien tulosta huolimatta Laajasalosta järjestetään tulevaisuudessakin useita liityntäbussilinjoja Herttoniemen metroasemalle.

Kruunusillat-raitiotien valmistuttua Laajasalossa järjestetään liityntäbussiliikennettä sekä raitiotien varteen että Herttoniemen metroasemalle.

Helsingin seudun liikenne HSL julkisti Laajasalon bussilinjaston suunnitelman syyskuussa 2022 HSL:n hallituksen hyväksyttyä suunnitelman.

Laajasalon bussilinjat uudistuvat, kun raitiovaunut alkavat kulkea Kruunusiltojen kautta Kruunuvuorenrantaan ja Yliskylään. Tämän hetken arvion mukaan raitioliikenne käynnistyy vuoden 2027 alussa.

HSL:n mukaan bussien rooli muuttuu, koska raitovaunuista tulee joukkoliikenteen runko lähes kaikkialla Laajasalossa. Bussit tarjoavat edelleen liityntäyhteyksiä myös metroon.

Jotta vaihtaminen kulkuvälineestä toiseen kävisi mahdollisimman sujuvasti, HSL on sovittanut bussien reitit ja aikataulut yhteen raitiovaunuliikenteen kanssa.

– Olemme kehittäneet Laajasalon sisäisiä yhteyksiä muun muassa niin, että bussit kulkevat jatkossa Kruunuvuorenrannan eteläosiin saakka, joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen HSL:stä kertoo.

– Uusi linja 87 tarjoaa jatkossa yhteydet Kruunuvuorenrannasta Herttoniemeen. Jollaksen ja Santahamina liityntäbusseja, jotka kulkevat hieman etäämmällä raitiolinjoista, ajetaan päivisin ja viikonloppuisin tiheämmin kuin nykyään, Essi Kyllönen jatkaa.

HSL laati suunnitelman jo nyt, vaikka Kruunusiltojen raitiovaunuliikenteen käynnistymiseen on yli neljä vuotta aikaa.

Helsingin kaupunki pystyy tällä tavalla käyttämään hyödykseen HSL:n reitti- ja pysäkkitietoja, kun se suunnittelee ja toteuttaa uusien asuinalueiden katuja ja muita kulkureittejä.

Bussilinjasuunnitelmaan voi tulla muutoksia ennen liikenteen alkamista, jos raitiovaunujen reitit ja aikataulut vielä muuttuvat.

Laajasalon tulevat bussilinjat:

85 Herttoniemi (M) – Jollas
85N Rautatientori – Herttoniemenranta – Jollas
86 Herttoniemi (M) – Reiherintie – Santahamina
87 Herttoniemi (M) – Gunillantie – Haakoninlahti
87N Rautatientori – Yliskylä – Gunillantie – Haakoninlahti
88 Herttoniemi (M) – Yliskylä – Kruunuvuorenranta – Kaitalahti
89 Herttoniemi (M) – Yliskylä
808 Jollas – Kruunuvuorenranta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.