Kodittomat eläimet tarvitsevat jälleen apua!

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä aletaan kaikkien muiden tavoin valmistautua jouluun jokavuotisen keräyksen merkeissä. Jo miltei kahden vuosikymmenen ajan toteutetulla keräyksellä on hankittu vuosittain tuhansia euroja ja kymmeniä kiloja eläinten ravintoa.


– HESY:n joulukeräys on jo käsite omalla tavallaan, toteaa yhdistyksen varainhankkija ja keräystä organisoiva Aila Kettunen.

– Meillä on niitä, jotka ovat osallistuneet jo vuosien ajan, sekä niitä, jotka tulevat nyt uusina mukaan. Toivomme myös tälle vuodelle runsasta osanottoa, niin lahjoittajien kuin vapaaehtoisten tekijöiden osalta.

Kerääjiltä vaaditaan 18 vuoden ikää, mutta myös alaikäiset saavat osallistua täysi-ikäisen henkilön kanssa.

– Keräyksen tuotto menee eläinlääkäri- ruoka-, ja esimerkiksi kissanhiekkakustannuksiin.

Ensimmäistä kertaa keräystä myös työpaikalla!

Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen hoteisiin tulee vuosittain noin 500 heitteille jätettyä eläintä, ja auttamiseen kuluu vuosittain noin miljoona euroa.

– Lahjoitukset ovat siis tärkeitä, ja joulukeräys on erittäin merkittävä tulonlähde yhdistykselle. Toivomme, että joulun yltäkylläisyyden keskellä ihmiset muistaisivat myös kodittomia lemmikkejä, toivoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Onza.

Keräyspisteille voi tuoda myös eläimille tarkoitettuja ruokalahjoituksia, kuten esimerkiksi aikuisille kissoille ja pentukissoille tarkoitettuja märkäruokia, koirien märkäruokia sekä puruluita. Muita lahjoituksia otetaan vastaan HESY-torilla ja Eläinsuojelukeskuksessa.

– Auttamishaluisilla eläinten ystävillä on myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa mahdollisuus järjestää omatoiminen lipaskeräys HESY:n hyväksi joko työpaikallaan tai kadulla 8.-23.12. välisenä aikana. Lippaan voi noutaa HESY-torilta aukioloaikoina henkilöllisyystodistusta vastaan.

Auttamisen infopaketti pähkinänkuoressa – mitä missäkin voi siis tehdä eläinten hyväksi?

– Lipaskerääjät ovat Helsingin Lasipalatsin Forumin puoleisella nurkalla päivittäin 8.-23.12. klo 12-18 sekä 11.-14.12. Espoon Ison Omenan kauppakeskuksen 2. kerroksessa Intersportin vieressä niin ikään klo 12-18

– Lahjoituksen voi tehdä myös pankkikortilla HESY-torilla osoitteessa Hämeentie 2 B (aukioloajat ma-ti klo 11-18, ke-to klo 11-19, pe klo 11-18, la ja su klo 11-16)

– Muita lahjoituksia, kuten esimerkiksi eläinten alusiksi tarkoitettuja tekstiilejä otetaan niin ikään vastaan HESY-torilla ja Eläinsuojelukeskuksessa (Yhdyskunnantie 11, aukioloajat ma-pe klo 10-18 ja su klo 15-18).

– Verkkomaksuja otetaan vastaan osoitteessa www.hesy.fi josta löytyvät tarvittavat maksutiedot.

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.