Kesän uimakausi alkoi Laajasalossa ja Herttoniemenrannassa

Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa. Kuva: Aleksi Poutanen

Helsingin uimakausi on alkanut kaupungin ylläpitämillä yleisillä uimarannoilla, ja monissa niistä päivystävät rantapelastajat 5.6.-13.8.2023.

Hellas-lehden alueella rantapelastajat ovat Tuorinniemen uimarannalla Herttoniemenrannassa ja Laajasalon uimarannalla Reposalmentiellä.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan rantapäivystäjät ovat Tuorinniemessä ja Laajasalon uimarannalla päivittäin kello 10−18, myös pyhäpäivinä ja esimerkiksi juhannuksena.

Uusi uimakausi tuo joitakin uutuuksia Helsingin yleisille uimarannoille.

Tänä kesänä Aurinkolahden, Hietarannan ja Pikkukosken uimarannoilla koekäytetään pelastuslautoja pelastusrenkaiden sijaan. Pelastuslaudat ovat tarkoitettu ainoastaan hätätilanteissa käytettäviksi.

Lisäksi Helsingin uimarantojen opasteita uusitaan.

Uusiin opasteisiin tulee tietoa esimerkiksi uimarannan palveluista ja säännöistä sekä ohjeita hätätilanteita varten. Uudet opasteet ovat tulossa kaikille Helsingin uimarannoille.

– Täksi uimarantakaudeksi rantojen siivouksen henkilökuntamäärää on myös lisätty uimarantojen paremman siisteyden ylläpitämiseksi, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Kesän 2023 aikana kaupunki ei suosittele uimista Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla, jotka ovat uimaveden näytetulosten perusteella luokiteltu huonoon uimavesiluokkaan.

Runsaiden sateiden yhteydessä uimista suositellaan välttämään Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.