Kaupunkipyörät Itä-Helsinkiin, Oulunkylään ja Pitäjänmäelle ensi keväänä 

Kaupunkipyöräkausi päättyi tämän vuoden osalta lokakuun lopussa, mutta kun kausi jälleen ensi keväänä käynnistyy, kaupunkipyörillä pääsee ajamaan entistä laajemmalla alueella.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) kaupunkipyöräpalvelu laajenee ensi keväänä Vartiokylään, Oulunkylään ja Pitäjänmäkeen saakka.

-Alue rajautuu pohjoisessa Kehä I:n eteläpuolelle Pitäjänmäkeen ja Oulunkylään. Idässä kaupunkipyöräasemat sijoittuvat metrolinjan ympäristöön niin, että itäisin kaupunkipyöräasema on Vartiokylässä, kertoo projektipäällikkö Samuli Mäkinen HSL:n tiedotteessa.

Tähän asti kaupunkipyöräasemia on ollut käytössä Helsingissä ainoastaan kantakaupungissa sekä Munkkiniemessä, Munkkivuoressa ja Talinrannassa.

HKL ei ole vielä tiedottanut uusien kaupunkipyöräasemien tarkkoja sijaintipaikkoja. Yleisenä periaatteena on, että pyöräasemia sijoitetaan esimerkiksi vilkkaisiin joukkoliikenteen solmukohtiin. Näin ollen kaupunkipyöriä on todennäköisesti luvassa esimerkiksi Herttoniemen, Itäkeskuksen ja Puotilan metroasemalle. Silloin vaikkapa Puotilan tai Itäkeskuksen metroasemalta voi polkea Vartiokylän kaupunkipyöräasemalle.