Kaupunki aikoo myydä useita Laajasalon vanhoja rakennuksia

Osa myytäväksi ehdotetuista rakennuksista sijaitsee Villingissä. Kuva: Roni Rekomaa

Helsingin kaupunki valmistautuu myymään lisää omistamiaan rakennuksia.

Kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt, että lähiaikoina myytävien rakennusten listalle lisätään 19 uutta kohdetta. Rakennusten myynti on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 aikana.

Laajasalon Yliskylässä myyntiin on tulossa punamultaisia puurakennuksia Mankelipolun varrelta.

Myyntiin laitettavia kohteita on Mankelipolulla kolme.

– Näistä kaksi myydään hintakilpailulla asuinkäyttöön. Rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1910, tiedotti Helsingin kaupunki.

Myytäväksi on suunniteltu myös Jollaksessa sijaitseva Björkvikin saunarakennus vuodelta 1939. Tämä kohde on tarkoitus myydä nykyiselle vuokralaiselle.

Villingin saarella suunnitellaan myytäväksi viittä kohdetta erilaisten konsepti- ja hintakilpailujen kautta.

Vuonna 1914 valmistuneet huvilat Widablick ja Stigen sivurakennuksineen on tarkoitus myydä matkailukäyttöön, samoin kuin vuonna 2001 valmistunut Solvikin saunarakennus.

Vuonna 1890 valmistunut Heimliden voitaisiin myydä matkailu- tai yhdistystoimintaan. Vuonna 1939 valmistunut Björkebo myytäisiin suunnitelman mukaan loma-asumiseen.

Muut kaupungin omistamat myyntiin laitettavat rakennukset sijaitsevat Vuosaaressa, Meilahdessa, Kulosaaressa, Pasilassa ja Vartiokylässä.

Nyt myyntiin laitettavien kohteiden lisäksi suunnitteilla on noin 30 muutakin myyntiä, joiden aloittamisesta kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt aiemmin. Lisäksi useita myyntejä on parhaillaan viimeistelyvaiheessa.

Toimitilastrategiansa mukaisesti Helsingin kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joita se ei tarvitse omissa palveluissaan ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

– Myyntien tavoitteena on, että vanhoja rakennuksia saadaan kunnostettua aktiiviseen käyttöön, ja että kaupungin korjausvelka vähenee. Myyntien avulla kaupungin omat varat voidaan kohdentaa pääasiassa koulujen, päiväkotien ja muiden palvelurakennusten ylläpitoon, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.