Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien pääsymaksut nousevat

Helsingin kaupungin uimahallien pääsymaksuja korotetaan. Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Lisäksi Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna on suljettu toistaiseksi.

Helsingin kaupunki nostaa omistamiensa uimahallien pääsymaksuja 31. lokakuuta 2022 alkaen.

Kaupungin liikuntapalvelut pyörittää Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahalleja.

Kaupunki perustelee pääsymaksujen korottamista energian ja sähkön hintojen rajulla nousulla.

Esimerkiksi aikuisten kertamaksua korotetaan 30 senttiä, jolloin kertalipun uusi hinta on 5,80 euroa. Aikuisten kymmenen kerran sarjakortti tai 30 päivän kuukausikortti nousee 44 eurosta 46 euroon.

Lasten ja muut -hintaryhmän kertamaksua korotetaan 20 senttiä 3,20 euroon. Kymmenen kerran sarjakortti tai 30 päivän kuukausikortti nousee 24 eurosta 25 euroon.

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät uimapaikkoihin yhä maksutta.

– Maailmanlaajuinen pandemia ja Euroopassa vallitseva sotatilanne ovat vaikuttaneet energian ja sähkön hintojen äkilliseen ja huimaan kasvuun. Teemme liikuntapaikoissamme jo töitä energiankulutuksen vähentämiseksi, mutta pelkästään uima-allasvesien lämmittäminen vie runsaasti energiaa. Haluamme kuitenkin pitää uimapaikkojen hinnat yhä kilpailukykyisinä, joten korotukset ovat maltillisia, kertoo Helsingin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre tiedotteessa.

Helsingin kaupungin uimahallien pääsymaksuja on edellisen kerran päivitetty 1.1.2020.

Tuolloin pääsymaksuihin sisällytettiin pääsy kuntosaleille. Itäkeskuksen, Jakomäen ja Pirkkolan uimahallien pääsymaksulla pääsee yhä ilman lisämaksua hallien kuntosaleille. Myös Uimastadionin pääsymaksulla pääsee jatkossakin maauimalan kuntosalille.

Energiankulutuksen vähentämiseksi myös saunojen käyttöä rajoitetaan Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahalleissa siten, että kaikki saunat eivät ole päällä samaan aikaan. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna on suljettu toistaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.