Katu- ja puistourakka Oulunkylään

Urakka-alue kartalla.

Teininpuiston ympäristössä rakennetaan katuosuuksia ja valmistellaan puistoraitteja.

Nyt alkavassa urakassa rakennetaan valmiiksi Teinintie välillä Teininrinne–Kivalterinpolku sekä Kivalterintie välillä Mestarintie–Kivalterinkuja.

Kivalterinkuja, Kivalterinpolku sekä Teininpuisto ja sen raitteja rakennetaan vain osin.

– Ne rakennetaan valmiiksi myöhemmin, kun ympäröivät talonrakennushankkeet ovat edistyneet. Teininpuiston halki etelästä pohjoiseen tulee uusi jalankulun ja pyöräilyn pääreitti, joka sekin valmistuu lopullisesti vasta myöhemmän rakentamisen yhteydessä, tiedotti Helsingin kaupunki.

Hankkeen myötä Kivalterintie muuttuu päättyväksi kaduksi Kivalterinkujan kohdalta, ja Kivalterinpolku muuttuu jalankulun ja pyöräilyn kaduksi.

Teinintieltä ei siis voi ajaa Kivalterintien ja -polun kautta Mestarintielle. Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät edelleen kulkemaan alueen läpi.

Urakassa rakennetaan lisäksi vesihuoltoa sekä käyttövedelle että sade- ja jätevedelle. Teininpuistoon rakennetaan hulevesiallas, jonka tavoitteena on sekä viivyttää hulevesiä, että parantaa niiden laatua kasvillisuuden avulla.

Puita kaadetaan nykyiseltä metsäalueelta noin 50. Uusia puita tulee noin 40, mutta suurin osa niistä istutetaan myöhemmässä vaiheessa.

Urakan on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Urakoitsija on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.