Katajanokalle rantapaikkoja oleskeluun

Katajanokan Laiturista järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n suunnittelema Spring. Nyt esillä olevat luonnokset koskevat näyttävän puurakennuksen ympäröiviä alueita sekä rakennuksen ja meren väliin jäävää ranta-aluetta. Kuva ei kerro nyt esillä olevista suunnitelmista, ne ovat nähtävillä Helsingin kaupungin sivuilla. Kuva: Varma / Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Helsingin kaupunki vapauttaa ensi kesänä valmistuvaa Katajanokan Laituri -rakennusta ympäröiviä Katajanokan sataman ranta-alueita kaupunkilaisten käyttöön.

A-Insinöörit vastaa ranta-alueiden katu- ja liikennesuunnittelusta sekä uuden oleskeluportaikon rakennesuunnittelusta.

Työtä tehdään yhdessä maisema-arkkitehtuuritoimisto Maanlumon ja Helsingin kaupungin kanssa.

– Me haluamme tarjota kaupunkilaisille viihtyisän kävely-ympäristön ja mahdollisuuden meren äärellä oleskeluun. Vaikka kyseessä on väliaikainen ratkaisu, se suunnitellaan huolellisesti niin, että se palvelee kaupunkilaisia parhaiten, kertoo tiedotteessa Anna Tienvieri Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnitteluyksiköstä.

Varsinaisesti Katajanokan satama-alueen kehittäminen pääsee vauhtiin vasta vuosien kuluttua, kun satamatoimintojen uudelleenjärjestelyn suunnittelu etenee.

Ensi kesänä Stora Enson uudeksi pääkonttoriksi valmistuva Katajanokan Laituri -rakennuskompleksi tulee jatkumaan merenrantaa kohden laajana puusta rakennettavana oleskeluportaikkona.

– Olemme suunnitelleet Helsingin paraatipaikkaan ympäristöä, joka houkuttelee kävelemään, pysähtymään ja oleilemaan. Paikka ja uusi arvorakennus ansaitsevat muuta kuin autiota satamakenttää. Viihtyisyyttä pystytään parantamaan kohtuullisen pienilläkin panostuksilla, kertoo projektipäällikkö Hamilkar Alava Bergroth A-Insinööreistä.

Tällä hetkellä Katajanokan eteläpuoleinen ranta on asfalttikenttää.

Väliaikaisessa suunnitelmassa halutaan säilyttää vanhan satama-alueen rouheus, mutta luoda kuitenkin vehreää ympäristöä.

– Asfalttia tullaan poistamaan ja rikkomaan, ja sen tilalle istutetaan merenrannoille ja saaristolle ominaista kasvillisuutta. Alueelle tulee oleskeluportaikon lisäksi oleskelutasoja, penkkejä ja pöytäryhmiä. Tavoitteena on avata ranta kaupunkilaisille niiltä osin kuin se tällä hetkellä on mahdollista, sanoo maisema-arkkitehti Krista Muurinen Maanlumosta.

Oleskeluportaikolta avautuvat näkymät Kaivopuiston ja Etelärannan suuntaan sekä Kauppatorille ja kauas ulapalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.