Kalasataman Teurastamon juhlakesä huipentuu

Teurastamon sydän on kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha. Kuva: Eetu Ahanen

Kalasataman Teurastamon 10-vuotisjuhlia on vietetty tänä kesänä monenlaisen ohjelman parissa, mutta juhlakesän huipennus on vielä tulossa.

Kalasataman Teurastamo täyttää kaupunkilaisille avoimena kaupunki- ja ruokakulttuurin kehtona kymmenen vuotta.

Vuonna 2012 kaupunkilaisille avautuneesta vanhasta teurastamolaitoksesta on kehittynyt kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin itäiseen kantakaupunkiin Kalasatamaan.

– Kun itse tulin alueelle ensimmäisen kerran, tilat olivat entisen teurastamolaitoksen jäljiltä melko hurjassa kunnossa ja perusteellisen remontin tarpeessa. Mutta huomasimme kyllä heti, mikä potentiaali tähän rosoiseen miljööseen kätkeytyi, kertoi Kellohallin ravintoloitsija ja Teurastamon yrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Santala tiedotteessa.

Tänä päivänäkin alueella on lihaleikkaamo, joka palvelee lukuisia pääkaupunkiseudun ravintoloita, päivittäistavarakauppoja ja erikoisliikkeitä.

Museoviraston suojelemissa 1930-luvun punatiilirakennuksissa toimii nykyään kuitenkin myös laaja kattaus ravintoloita, sekä pientuotantoa: jäätelötehdas, leipomo, tislaamo, kahvipaahtimo, taidegalleria ja kauppoja.

– Teurastamo on todella mielenkiintoinen kokonaisuus teollista historiaa, brutaaliakin arkkitehtuuria, innovatiivista yrittäjyyttä ja kaupunkilaisten omaehtoista toimintaa, keskellä kasvavaa Kalasatamaa. Erittäin arvokasta yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä, sanoi Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Alueen sydän on kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha, jolta löytyy muun muassa iso grilli.

Grilli on vapaasti kaikkien halukkaiden käytössä ja se on kunnostettu juhlavuoden kunniaksi. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä.

Juhlakesän aikana pihalla on järjestetty myös paljon erilaisia tapahtumia, ja tapahtumia on luvassa vielä elokuun loppupuolella ja syyskuun alussa.

Teurastamon juhlakesä huipentuu 3.9. järjestettävään Teurastamo Jazz Festivaliin, sekä Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtumaan. Tuolloin alueen ravintolat ja myymälät esittelevät tuotteitaan ja tarjoavat parhaimpia annoksiaan maistelukoossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.