Kalasataman pohjoisosaan Hermanninrantaan 5000 asukasta

Ilmakuvanäkymä Hermanninrannan ja Kyläsaaren alustavasta maankäyttösuunnitelmasta / Helsingin kaupunki.

Kalasataman pohjoisosaan Hermanninrannan alueelle suunnitellaan asumista ja palveluita noin 5000 asukkaalle.

Hermanninranta käynnistää Kalasataman pohjoisimpien osien suunnittelun. Tavoitteena on suunnitella uusi asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.

Hermanninranta ja Kyläsaari muodostavat yhdessä viihtyisän, vehreän ja tiiviin uuden asuinalueen, joka on helposti saavutettavissa myös julkisen liikenteen osalta, Helsingin kaupunki tiedotti.
Pyöräilyn baanaväylä tulee kulkemaan alueen halki pitkin Kyläsaarenkatua. Alueellisen kokoojakadun jälkeen reitti linjautuu Hermannin rantapuistoon ja kohti Arabianrantaa.

Hermanninrantaan on alustavasti suunniteltu yhdeksän asuinkorttelia, kaksi pysäköintitaloa, koulu ja kaksi päiväkotia. Pohjoisemman päiväkodin yhteyteen suunnitellaan lisäksi urheilukenttä ja mahdollisuutta leikkipuiston rakentamiselle tutkitaan. Hermanninrantaan selvitetään myös edellytyksiä kelluville rakennuksille.
Nykyisin alueella sijaitsee Hermannin rantapuisto, veneiden talvisäilytysalue sekä pienimuotoista teollista ja kaupallista toimintaa. Alue on osittain myös jättömaata ja siellä on työmaiden tilapäistä pysäköintiä.

Helsingin kaupungin mukaan Hermanninrannasta rakentuu ekologisesti kestävä kaupunginosa, jossa vihreällä infrastruktuurilla on erityinen merkitys ja painoarvo. Alueella pyritään hyödyntämään esimerkiksi hulevesiä mahdollisimman tehokkaasti. Hulevesien käyttö mahdollistaa vehreitä sisäpihoja sekä hulevesiaiheita ja runsasta kasvillisuutta myös yleisillä alueilla, kuten kaduilla ja puistoissa.

Nykyinen Hermannin rantapuisto jää suurilta osin puistoalueeksi, kun varsinainen rakentaminen keskittyy lähelle Hermannin rantatietä. Rantapuiston alueella on tarkoitus säilyttää nykyistä luontoa ja kehittää sitä yhä monimuotoisemmaksi. Rantapuistosta halutaan luoda luonnonmukainen biodiversiteettipuisto, jossa myös rannan tulviminen ja sen aikaansaamat ekosysteemit saavat kukoistaa. Koska kyseessä on hieman uudenlainen puistokonsepti, on puiston suunnittelusta tavoitteena järjestää lähivuosina maisema-arkkitehtuurikilpailu.

Hermanninrannan ja Kyläsaaren alueilla tutkitaan laajasti puurakentamisen edellytyksiä. Myös maalämpöratkaisujen sekä talokohtaisen tuulienergiankeräyksen mahdollisuuksia alueella selvitetään. Aurinkopaneeleita on tarkoitus hyödyntää osana energiantuotantoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.