Sörnäisten rantatiellä parannetaan pyörätietä

Sörnäisten rantatietä kulkevaa pyörätietä parannetaan toukokuun alusta alkaen. Töitä tehdään yksi risteys kerrallaan kaikkiaan viidessä risteyksessä Sörnäisten rantatien länsipuolisella osuudella. Työt alkavat Pääskylänkadulta ja etenevät kohti Hakaniemenkatua.

Työn alle menevät Sörnäisten rantatien risteykset ovat:

Pääskylänkatu

Käenkuja

Lintulahdenkuja

Haapaniemenkatu (Sörnäisten rantatie 15:den kohdalla)

Hakaniemenkatu.

Asfaltti- ja tiemerkintätöitä tehdään tarpeen mukaan myös yllä lueteltuja risteyksiä laajemmalla alueella.

Kävely- ja pyörätie on koko ajan käytössä. Työn ajaksi kävely- ja pyörätietä kavennetaan ja jalankulku ja pyöräily ovat yhdistetyllä reitillä. Kulkijat opastetaan vaihtoehtoiselle reitille, jos tie joudutaan sulkemaan kokonaan. Pyöräilijöiden kannattaa varata aikaa ja malttia työmaakohtien ohittamiseen.

Autolla pääsee kulkemaan risteyksissä myös työn aikana.

Työt eivät vaikuta julkisen liikenteen reitteihin tai pysäkkeihin.

Työt valmistuvat syyskuussa.

Korjaustöiden yhteydessä pyörätielle tehdään entistä selkeämmät tiemerkinnät. Sen lisäksi risteyksiin tehdään pieniä rakenteellisia muutoksia, jotka parantavat pyöräilyn turvallisuutta ja sujuvuutta. Samalla asfalttipäällysteitä, tiemerkintöjä ja keskikorokkeita uusitaan.

Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Vilhonvuorenkadun ja Sörnäisten rantatien risteyksessä on ollut käynnissä jo muutamia viikkoja katutyö. Työmaa liittyy urakkaan, jossa rakennetaan uutta Vilhonvuorenkadun osuutta Kalasataman puolelle. Tämä työ vaikuttaa myös kävelyyn ja pyöräilyyn risteysalueella.

Työmaa-alueet kartalla. Töitä tehdään yhdessä risteyksessä kerrallaan touko- syyskuun välisenä aikana.