Kaksi puistoremonttia Töölöön

Uudistettua Linnankoskenpuistoa havainnekuvassa.

Sibeliuksenpuisto on parhaillaan remontissa, ja puistoremontteja on tulossa lisää Töölön seudulle kesällä.

Etu-Töölössä Kansallismuseon naapurissa sijaitsevan Museon puiston leikkipaikalla leikkitoiminnot järjestellään uudelleen. Leikkivälineet myös uusitaan ja niitä monipuolistetaan. Leikkipaikan aitoja uusitaan, ja luoteiskulmaan tehdään kokonaan aidattu alue pienille lapsille.

Lisäksi puistoon tehdään oleskeluun sopivia puutasoja ja istuskeluryhmiä. Kiviset peikkopatsaat säilytetään puistossa, ja Museokadun varteen sijoitetaan kaksi penkkiä oleskelua varten.

Museon puiston leikkipaikan uudistyöt alkavat varsinaisesti loppukesästä 2024, mutta alueella tehdään valmistelevia töitä keväällä.

Nordenskiöldinkadun ja Linnankoskenkadun kulmassa sijaitsevaan Linnankoskenpuistoon tulee uudet mesi- ja siitepölykasveista koostuvat perenna- ja pensasistutukset.

Kaupungin mukaan myös nykyinen kasvillisuus säilytetään suurimmalta osin. Puiston pohjoisreunan korkeaa kasvillisuutta karsitaan ja uusitaan, mutta alueen länsiosassa sijaitseva avoin nurmialue säilyy sellaisenaan oleskelunurmena.

Puiston leikkipaikat uusitaan nykyisille paikoilleen, mutta niitä laajennetaan, jäsennellään uudelleen sekä aidataan. Leikkivälineet uusitaan ja niitä monipuolistetaan samalla kun pienille ja isommille lapsille rakennetaan erilliset leikkialueet.

Kuten Museon puistossa, myös Linnankoskenpuistossa oleskelulle ja levähtämiselle varataan tilaa penkein. Linnankoskenpuiston luoteisosaan on esitetty tilavaraus kioskille ja sen terassille, jonka läheisyyteen sijoitetaan myös puiston käyttäjille suunnattuja pöytäryhmiä. Puiston kulkureittien varteen tulevat koirien WC:t.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.