Kaavapäätös: Niemenmäkeen yli tuhat uutta asukasta

Huopalahdentie. Arkistokuva

Asuntojen asemakaavoitus Huopalahdentien nykyisen katulinjauksen paikalle vanhan Niemenmäen länsipuolella etenee.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuussa Niemenmäen länsipuolen kaavaratkaisun, joka on osa Läntisen bulevardikaupungin suunnittelua. Kaavamuutosalue käsittää myös Huopalahdentien toisella puolella sijaitsevan Ulvilantie 2a:n tontin.

Kaavamuutos mahdollistaa uutta asuin- ja liiketilarakentamista tulevan pikaraitiotien varrelle.

– Kaavaratkaisussa on pyritty sijoittamaan täydennysrakentaminen siten, että pääosa Niemenmäen länsipuoleisesta puustoisesta rinteestä voidaan säilyttää rakentamattomana. Huopalahdentien uuden linjauksen myötä iso osa uudisrakentamisesta on mahdollista sijoittaa nykyiselle katualueelle, tiedotti kaupunki valtuuston päätöksen jälkeen.

Niemenmäen länsipuolen uusien talojen lamellimaiset osat ovat korkeimmillaan 5-6-kerroksisia ja pistetalot 8-12-kerroksisia. Ulvilantie 2a:n puolella rakentaminen on korkeimmillaan 8-kerroksista.

– Ulvilantie 2a:n tontin umpikorttelimainen rakenne muodostaa ensimmäisen osan Munkkivuoren kaakkoiskulmaan suunnitellusta rakennetusta reunavyöhykkeestä, kerrotaan valtuuston päätöksessä.

Alueella sijaitseva vanha tiilimuuntamo vuodelta 1957 suojellaan ja muuntamokäytön loputtua rakennukseen tulee sijoittaa asumista palvelevia tiloja.

Kaupunki arvioi, että kaavaratkaisu tuo alueelle noin 1 100 uutta asukasta. Asuinrakennusten kivijalkaan on osoitettu liikkeille ja toimitiloille yhteensä 1 800 kerrosneliömetriä.

Länsi-Helsingin pikaraitiotielle on Huopalahdentiellä suunniteltu pysäkit muun muassa Munkkivuoren ostoskeskuksen edustalle ja uuden rakennettavan Kivitorpanaukion lähelle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.