Jätkäsaaren kirjasto uudistetaan erityisesti lapsille sopivaksi

Kuva: Ville Olaskari / Helsingin kaupunki

Jätkäsaaren kirjasto suljettiin marraskuun lopussa remontin vuoksi.

Jätkäsaaren kirjaston remontissa kirjaston yleisilme uudistetaan. Tilan ja kalusteiden pinnoissa ja muodoissa huomioidaan Helsingin kaupungin mukaan erityisesti lapset, sillä Jätkäsaaressa ja sen lähialueilla asuu suuri määrä lapsiperheitä.

– Keskittymällä Jätkäsaaressa lasten ja perheiden kirjastopalveluihin voimme tehdä yhden osa-alueen kunnolla sen sijaan, että yrittäisimme mahduttaa liian pieneen tilaan kaikki tyypillisimmät kirjastopalvelut, kertoi tiedotteessa palvelupäällikkö Lasse Pekkarinen Helsingin kaupunginkirjastosta.

– Aikuiset asiakkaat toivotamme myös lämpimästi tervetulleeksi kirjastoon. Otamme asukkaita mukaan suunnitteluun aina, kun haluamme kuulla ajatuksia esimerkiksi lehtivalintoihin tai tapahtumiin liittyen, Lasse Pekkarinen jatkoi.

Vaikka Jätkäsaaren kirjasto on aina painottanut lastenaineistoa, kirjastossa on jatkossakin asiakaspäätteet, lehtihylly ja valikoimaa aikuisille. Kirjastoon voi lisäksi varata mitä tahansa aineistoa Helmet-kirjastojen kokoelmista.

Kirjastotilan uuden muodoilla ja väreillä leikittelevän ilmeen, jossa huomioidaan lasten mittasuhteet ja näkökulma, on suunnitellut muotoilutoimisto Rune & Berg Design.
Entisen Huutokonttorin tiloissa toimiva Jätkäsaaren kirjasto avataan uudistettuna maanantaina 3. tammikuuta 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.