Itä-Helsingin historiaan liittyvä bussiyhtiö on valittu Vuoden 2018 helsinkiläiseksi yritykseksi

Tammelundin Liikenne Oy:n toimitusjohtaja Launo Elers. Kuva: Jaana Tihtonen / Helsingin Yrittäjät

Tammelundin Liikenne Oy on valittu Vuoden 2018 helsinkiläiseksi yritykseksi. Valinnan on tehnyt Helsingin Yrittäjät ry.

Palkittu yritys ajaa muun muassa Itäkeskuksen ja Pitäjänmäen välistä HSL:n bussilinjaa 54. Lauttasaaren suunnalla Tammelundin Liikenne operoi bussilinjoja 20 ja 21 sekä Vuosaaressa linjoja 90 ja 96, ilmenee HSL:n nettisivuilta.

Erityisesti Itä-Helsingin historiaan kiinteästi liittyvä perheyritys on perustettu vuonna 1946. Yrityksen nimi juontaa juurensa Tammisalon kaupunginosan ruotsinkielisestä nimestä, sillä Tammelundin Liikenne Oy perustettiin hoitamaan Tammisalon linjaliikennettä.

Nykyisin Tammelundin Liikenne Oy:n tukikohta sijaitsee Tattarisuolla, jossa yhtiöllä on 38 linja-autoa. Niitä liikennöidään pääasiassa Helsingissä.

Yrittäjä Launo Elersin johtama yritys osti Suomen ensimmäiset matalalattiabussit 1980- ja 1990-luvun vaihteessa ja maan ensimmäiset maakaasubussit vuonna 1996. Vuoden 2019 aikana käyttöön tulevat täyssähköbussit.

-Tammelundin Liikenne Oy:ssä yhdistyy hienosti pitkä historia ja halu uudistua. Harva liikennöitsijä on toiminut yhtä kauan alalla. Yrityksessä teki vaikutuksen myös vahva työllistävä ote, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen palkitsemisen perusteista.

-Yritys on menestynyt kilpailutuksissa yksityisenä perheyrityksenä ja uudistanut ketterästi toimintaansa vastaamaan nykypäivän bussiliikennöinnin tarpeita, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Yritys toimii Helsingin seudun liikenteen (HSL) joukkoliikenneoperaattorina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.