Ilmainen pysäköinti loppuu useilla kantakaupungin alueilla

Kuvituskuva

Esimerkiksi Kalasatamassa muutetaan maksullisiksi 300 parkkipaikkaa.

Helsingin kaupunki aikoo muuttaa noin 1 400 aiemmin maksutonta pysäköintipaikkaa maksullisiksi kantakaupungissa. Muutokset toteutetaan vuoden 2023 aikana.

Kyseiset paikat ovat olleet aikarajattuja eli niin sanottuja kiekkopaikkoja. Maksullisiksi muutettavat pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintivyöhykkeellä 2, eli alueella, joilla kadunvarsipysäköinti on entuudestaan maksullista.

Esimerkiksi Vallilan teollisuusalueella päätös koskee noin 280 paikkaa, Laakson sairaalan ympäristössä noin sataa paikkaa, Kalasataman ja Tukkutorin seudulla noin 300 paikkaa ja Hernesaaressa noin 175 paikkaa.

Maksullisiksi muutettavilla pysäköintipaikoilla pätevät muutoksen jälkeen samat pysäköintisäännöt ja -rajoitteet muun muassa hinnan ja enimmäispysäköintiajan suhteen kuin muillakin samojen alueiden paikoilla.

– Muutoksella edistetään Helsingin ilmastotavoitteiden toteutumista. Päätös on linjassa kaupungin liikenne- ja ilmastotavoitteiden kanssa, mutta on myös pysäköintipaikkojen käyttäjien etu, tiedotti Helsingin kaupunki helmikuussa 2023.

Helsingin kaupunginhallitus päätti huhtikuussa 2016 pysäköinnin uusista maksuvyöhykkeistä.

Samalla pysäköinnin vyöhykkeillä 1 ja 2 päätettiin luopua maksuttomista, mutta aikarajatuista pysäköintipaikoista.

Lisäksi Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyllä 2022 valtuustoaloitteen, jossa peräänkuulutettiin kantakaupungin viimeisten maksuttomien pysäköintipaikkojen muuttamista maksulliseksi.

– Valtuustoaloitteessa käsiteltiin erityisesti kantakaupungin alueella sijaitsevia paikkoja, joilla maksuton pysäköinti on ollut sallittua enintään 24 tunnin ajan. Niiden lisäksi maksullisiksi muutetaan nyt kaupungin pysäköintipolitiikan mukaisesti myös eräitä paikkoja, joilla on saanut pysäköidä kahden tunnin ajan maksutta. Näitä sijaitsee muun muassa Tukkutorin ympäristössä, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Lopulliset liikenne- ja katusuunnitelmapäätökset pysäköintimuutoksista on tarkoitus tehdä keväällä.

Tämän jälkeen muutosta aletaan toteuttaa siten, että kaikilla alueilla uudet pysäköintirajoitukset ovat voimassa tämän vuoden aikana.

– Pysäköintipaikkojen käyttäjien kannattaakin kiinnittää huomiota päivittyviin liikennemerkkeihin, kaupunki huomautti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.