Ikäihmisille yhteisiä kävelykierroksia Töölön kirjastolta

Helsingin Kaupunki / Liikuntapalvelut / ikäihmisten liikunta

Helsingin liikuntapalvelut ja kirjastopalvelut tekevät alkusyksyllä tiivistä yhteistyötä innostaakseen helsinkiläisiä ikäihmisiä liikkumaan omalla lähialueella.

Kymmenestä kirjastosta eri puolilla Helsinkiä järjestetään kolmen viikon ajan ohjattuja kävelyjä aina torstaisin klo 10.

Tunnin mittaisten yhteiskävelyiden päätteeksi osallistujille on tarjolla kahvit kirjastolla, sekä lisätietoa eri liikkumis- ja liikuntamahdollisuuksista.

Kantakaupungista mukana ovat Töölön kirjasto, Kaartinkaupungissa sijaitseva Rikhardinkadun kirjasto ja keskustakirjasto Oodi.

Kaupungin tiedotteen mukaan ohjatut kävelyt järjestetään torstaisin 17.8., 24.8. ja 31.8. kello 10–11.

Kävelyjä ohjaavat liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat, kirjastojen työntekijät sekä vapaaehtoiset liikuntaluotsit. Kävely on osallistujille maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Yhteistyöstä ollaan sekä liikunta- että kirjastopalveluissa innoissaan.

– Kirjasto on useimmille ikäihmisille tuttu ympäristö, johon on helppo tulla. Jos tuttu paikka madaltaa kynnystä lähteä liikkumaan, tarjoamme sen mielellämme, kertoo tiedotteessa aluekirjastopalveluiden johtaja Saara Ihamäki kirjastopalveluista.

Toiveissa on, että kävelyryhmät kokoontuvat jatkossa omatoimisesti.

– Olisi mahtavaa, jos ikäihmiset löytäisivät näiden kolmen kävelykerran tiimoilta uusia lenkkeilykavereita, joiden kanssa olisi mukava jatkaa kävelykierroksia myös näiden ohjattujen kävelyiden jälkeen ihan omatoimisesti, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja liikuntapalveluista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.