Hesperian esplanadin remonttisuunnittelu etenee

Pyöräilijä Hesperian esplanadin puistossa. Kuva: Teina Ryynänen / Helsingin kaupunki

Töölön kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle puistoalueelle suunnitellaan peruskorjausta, jota varten kaupunki on laatinut suunnitteluperiaatteet. Muutoksia tehdään myös alueen liikenteeseen.

Tarkemmat suunnitelmat esitellään nettiosoitteessa kerrokantasi.hel.fi ja niistä voi antaa palautetta 30.1.2024 saakka.

Hesperian esplanadin uudistushankkeen yksi merkittävimmistä muutoksista on näillä näkymin puiston rauhoittaminen jalankululle.

Liikennesuunnitelmassa ehdotetaan pyöräliikenteen pääyhteyden siirtämistä pois puiston keskeltä Eteläisellä Hesperiankadulla kaksisuuntaiselle pyörätielle sekä Pohjoisella Hesperiankadulla ajoradalle.

– Nykyinen puiston yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie on ongelmallinen sekä pyöräliikenteen sujuvuuden että jalankulun turvallisuuden kannalta, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Suunnittelun aikana on tutkittu myös muita vaihtoehtoja kuten yksisuuntaisia pyöräteitä ja -kaistoja.

– Niistä kuitenkin luovuttiin, koska vaihtoehtoisten ratkaisujen seurauksena joko pysäköintipaikkojen määrä olisi vähentynyt merkittävästi tai puiston puita olisi jouduttu kaatamaan. Asukaspalautteissa kaksisuuntaisen pyörätien nähtiin myös tarjoavan miellyttävän yhteyden Merikannontien ja Hesperianpuiston välillä.

Hesperian esplanadin tunnistettavat puistokäytävät, puurivit ja -kujanteet, istutukset ja toiminnot on tarkoitus säilyttää.

Lisäksi puiston kokonaisilmettä parannetaan. Leikkipuisto Taivallahti ja pelikenttä kunnostetaan, ja leikkiin sekä liikunnalle käytettävää pinta-alaa lisätään.

– Osa puiston puista on jouduttu aiemmin poistamaan myrskyvaurioiden ja kasvitautien takia. Puuston ja pensaiden jatkuvuus turvataan täydentämällä istutuksia aina vanhojen puiden ja pensaiden poistuessa, tiedottaa kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.