Herttoniemen varastorakennusten taakse nousee nyt Ruususenrinne

Yksi Itä-Helsingin isoimmista uusista asuinalueista on parhaillaan rakenteilla yllättävässä paikassa. Nimittäin syrjäisessä metsärinteessä Herttoniemen yritysalueen takana. Yritysalueella toimii paljon erilaisia autokorjaamoja, työkalukauppoja ja varastomyymälöitä.

Uusi asuinalue on nimeltään Ruususenrinne ja se kuuluu virallisesti Roihuvuoren kaupunginosaan. Ruususenrinteeseen on kaavoitettu kodit yli 650 asukkaalle. Alueelle on kaavoitettu 13 uutta asuinrakennusta, joista suurin osa on kerrostaloja. Alueelle tulee myös rivitaloja.

Uudet asuintalot rakennetaan Ruususenrinne -nimisen kevyenliikenteen väylän sekä Roihuvuorentien varteen.

Näennäisen syrjäisestä sijainnistaan huolimatta Ruususenrinne -asuinalue sijaitsee yllättävän lähellä Siilitien metroasemaa. Oikoreitti metroasemalle kulkee Herttoniemen yritysalueen läpi ja käveltävää tulee asuintalosta riippuen 400-800 metriä.

Ruususenrinteeseen pääsee kun kävelee Siilitien metroasemalta Muuntajankatua pitkin Sahaajankadun risteykseen. Risteyksen läheltä voi nousta autojen korjaamorakennusten välissä olevaa jalkakäytävää pitkin ylös metsärinteeseen. Siellä kulkee kevyenliikenteen väylä, Ruususenrinne.

Ruususenrinteeseen rakennetaan parhaillaan esimerkiksi TA-Yhtiöiden asumisoikeusasuntoja ja puolihitas-omistusasuntoja, jotka valmistuvat ensi vuonna. Helsingin kaupungin asunnot OY:n kaksi pienkerrostaloa valmistuvat keväällä 2020. Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa osoitteeseen Roihuvuorentie 36 puolihitas-asuntoja, jotka valmistuvat talvella 2019-2020.

Roihuvuoressa on viime aikoina rakennettu vilkkaasti muuallakin. Kirkkoa vastapäätä Tulisuontien ja Roihuvuorentien risteykseen on hiljattain valmistunut uusia asuintaloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.