Helsinki tarjoaa maksutonta neuvontaa täydennysrakentajille Lauttasaaressa

Katajaharju Lauttasaaressa on yksi alueista, joille tarjotaan täydennysrakentamisneuvontaa.

Kolmessa kaupunginosassa kokeiltava palvelu on tarkoitettu taloyhtiöille ja kiinteistönomistajille, jotka ovat kiinnostuneita tonttinsa täydennysrakentamisesta.

Helsingin kaupunki kokeilee uudenlaista maksutonta neuvontapalvelua, jonka tavoitteena on tehdä täydennysrakentamisesta helpompaa taloyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille.

Neuvontaa tarjotaan tänä vuonna pilottialueilla, jotka on valittu Kontulasta, Länsi-Pakilasta ja Lauttasaaresta. Esimerkiksi Lauttasaaressa palvelua tarjotaan Vattuniemen ja Katajaharjun alueilla.

Pilottikohteiksi on valittu alueita, joille on hiljattain tehty alueelliset suunnitteluperiaatteet. Kaupungin linjaukset ja tavoitteet alueiden täydennysrakentamisen edistämiselle ovat näin ollen selkeät.

– Pilottialueiden avulla pyrimme myös saamaan kokemuksia neuvonnasta monipuolisesti vuokra-, omistus-, pientalo- ja kerrostalotonttivaltaisilla alueilla, tonttipäällikkö Sami Haapanen kertoo tiedotteessa.

Täydennysrakentaminen on taloyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille vapaaehtoista.

Parhaimmillaan taloyhtiö voi saada täydennysrakentamisesta merkittäviä tuloja ja rahoittaa sen avulla esimerkiksi taloyhtiön parannuksia ja peruskorjauksia.

Pilottialueilla sijaitsevien kiinteistöjen omistajien ja taloyhtiöiden päättäjien on mahdollista saada omakohtaista neuvontaa tonttinsa täydennysrakentamisen mahdollisuuksista.

Neuvontaan osallistuville tuotetaan alustava asiantuntija-arvio täydennysrakentamishankkeen kustannuksista ja tuotoista. Tiedot voivat toimia jatkosuunnitelmien pohjana ja taloyhtiön päätöksenteon apuna.

Syksyllä järjestetään lisäksi alueellisia iltamia, joissa osallistujat voivat saada täydennysrakentamiseen lisää neuvoja ja ideoita sekä löytää hankkeisiinsa yhteistyökumppaneita.

– Kokeilun tavoitteena on edistää täydennysrakentamishankkeiden sujuvaa etenemistä suunnittelusta toteutukseen. Kaupunki toimii aktiivisena kumppanina kaavamuutoshakemusten valmistelussa, asemakaavapäällikkö Marja Piimies sanoo.

Jos neuvontapalvelusta saadut kokemukset ovat hyviä, pilottihanke jatkuu valituilla alueilla vielä vuoden 2025 ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.