Helsinki esittää luonnonsuojelualuetta Fastholmaan

Fastholman suojelulla pyritään turvaamaan erityisesti luhtamaisilla alueilla esiintyviä lehtipuumetsiä. Kuva: Timo Metsänen

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.3. esittää Uudenmaan ELY-keskukselle luonnonsuojelualueiden perustamista Pakilanmetsään ja Fastholmaan.

Fastholma sijaitsee Vanhankaupunginlahden itärannalla Herttoniemen kaupunginosan ja Viikin Vanhankaupunginlahden välissä.

– Suojelun tarkoituksena on arvokkaan linnustokohteen ja Vanhankaupunginlahden suojavyöhykkeenä toimivan metsäalueen säilyttäminen. Alueeseen sisältyy myös vuoden 1914 linnoitusrakennelmiin kuuluvia muinaisjäännöksiä sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä, tiedotettiin kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Alue toimii myös monille eläinlajeille kulkureittinä Vanhankaupunginlahden lintuveden ja Herttoniemen asutuksen välissä. Fastholma on myös tärkeää sammakko- ja matelija-aluetta.

Fastholman luonnonsuojelualueeksi kaavaillun kohteen pinta-ala on 17 hehtaaria.

Pakilanmetsä sijaitsee puolestaan Helsingin keskuspuiston pohjoisosissa, Tuomarinkylän ja Kaarelan kaupunginosien alueella. Suojelun tarkoituksena on arvokkaan metsäalueen monimuotoisuuden säilyttäminen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.